Küzdősport

2023.01.12. 13:03

Sikerekben gazdat évet zárt le a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület

Eördögh Péter tanítványai amelyik versenyen elindultak, onnan éremmel tértek haza.

Berg Sándor

A szekszárdi klub éremhalmozói, balról Szőke Róbert, Balassa Nikolett, László Tóbiás és Müller Gergő

Forrás: Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület

Az őszi szezont Müller Gergő nyitotta meg a 8. Muay Thai Island-en egy edzőmérkőzéssel. Sérülése miatt közel egy év után ringbe lépő sportoló a nála jóval rutinosabb Horváth „Fishbone” István profi magyar bajnokkal csapott össze azért, hogy a Veresegyházi Küzdősport Gálán már élesben tudjon bizonyítani. A 81 kilogrammos súlycsoportban megosztott pontozással szerzett ezüstérmet.

A versenyek sorát a magyar bajnokságok következtek, Balassa Nikolett (40 kg) a 10-11 éves korosztályban lett második, a felnőtteknél Szőke Róbert (71 kg) az első mérkőzését megnyerte, a másodikat viszont feladni kényszerült, így bronzérmes helyen végzett.

A legnagyobb nevezési létszámú, nemzetközivé fejlődött 10. Spartan Muay Thai Kupán az egyesületet három sportoló képviselte. A jubileumi viadalon Balassa Nikolett nem talált legyőzőre, ráadásul a 11 éves versenyző ráadásként sportszerűségből elvállalt egy második mérkőzést is, hogy kiskunfélegyházi ellenfele ne maradjon játék nélkül. A 14 éves László Tóbiás korcsoportot váltott, így először mérkőzött a kadet korcsoport 54 kilós súlycsoportjában. Az öt mérkőzésnél többel rendelkező rutinos versenyzői kategória küzdelmének bírói döntés vetett véget, így a szekszárdiak versenyzője bronzéremmel zárt. 

Balassa mellett a másik kupagyőzelem Müller Gergő nevéhez fűződik. Négyen voltak a súlycsoportjában, így két hárommenetes küzdelem várt rá. Az első ellenfelét egyhangú pontozással hozta, majd olasz rivális következett a döntőben. Lonzi Riccardo elleni küzdelemnek egy fejtalálatot követő másodszori rászámolás vetett véget, így a küzdelem szekszárdi győzelemmel zárult.

Utánpótlás válogatott

Balassa Nikolettet a Magyar Muaythai Szakszövetség beválasztotta az utánpótlás válogatott keretbe, ezáltal lehetősége nyílt megmérettetnie magát az amatőr Európa-bajnokságon. A törökországi Samsun városában februárban sorra kerülő kontinenstornára azonban úgy néz ki, nem tud részt venni, mert az ezzel járó költségeket sem a szekszárdi klub, sem pedig a szülők nem tudják biztosítani.

Négy ország harcosainak részvételével bonyolították le 8. Monor Kupát. A Szekszárdi Muay Thai Sportegyesületet László Tóbiás képviselte a viadalon, aki a három menetes parázs küzdelemből – egyhangú pontozással – győztesen került ki.

Az év második felének utolsó állomása a 3. Nagy András Emlékverseny volt Pécsen. Mivel az egyesület többi versenyzője sérülés vagy betegség miatt kihagyni kényszerült ezt a rendezvényt, ezért egyedüliként – lábsérülésből éppen felépülve – Szőke Róbert tudott szorítóba lépni. Miután 71 kilogrammban Muay Thai szabályrendszerben nem volt másik nevező, így jobb híján K-1 szabályrendszerben tudtak a szervezők mérkőzést biztosítani számára egy nehezebb ellenféllel. Az eredmény megosztott pontozással ezüstérem lett, számolt be lapunknak a klub eredményeiről Eördögh Péter edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!