OTP Bank Liga

2023.02.24. 19:31

A kedvenc ellenfeléhez utazik Bognár György csapata

November után, öt nyeretlen bajnokit követően győzne ismét az OTP Bank Ligában a Paksi FC, mely szombaton 17 órától a Puskás Akadémia vendége lesz.

Berg Sándor

Kinyik Ákosra a védelemben nagy szüksége lesz a Paksnak

Fotó: Szabó Miklós

Nem sikerült jól Bognár György visszatérése az atomvárosiak kispadjára, csapata múlt héten hazai pályán 2–0-ra kikapott a Mezőkövesdtől. Ahogy a korábbi 50-szeres válogatott labdarúgó lapunknak adott nyilatkozatában elmondta, egy-két hétre szüksége van ahhoz, hogy azokkal a játékosokkal is zöld ágra vergődjön, akikkel az első érájában nem dolgozott együtt.

Mondhatni jobb ellenfél nem is jöhetne velük szembe hétvégén, mint a Puskás Akadémia, mellyel korábban gólgazdag mérkőzéseket játszottak, amikből többnyire győztesen jöttek ki. A Fehérvári úton 6–2-re, majd 4–2-re és 4–1-re nyert a Paks, idegenben 3–2-es vereség mellett egy 6–1-es sikert is elkönyvelhetett a csapat.

– Ismét a gólerős játékunkat kell elővennünk, viszont stabilnak kell maradnunk. Ellenfelünk egy erős csapat, mely azonnal kihasználja, ha megingást tapasztal. A Puskás erős a kontrákból, így nem szabad hagyni kibontakozni őket. Össze kell fognunk, és újfent a szebbik és az erősebbik arcunkat kell mutatnunk – mondta a 2019-ben Felcsútról Paksra érkező Balogh Balázs, hozzátéve, el kell kezdenünk gyűjtögetni a pontokat, ha a tabella elejéhez szeretnénk tartozni.

A Puskás Akadémia is hullámvölgyben van, igaz az utolsó hat bajnokijából csak egyet veszített el, de ezeken csak hat gólt sikerült szereznie.
Az atomvárosiaknál a sérült Lenzsér Bence és Nagy Richárd mellett eltiltás miatt Szélpál Norbert sem léphet pályára a szombati bajnokin.

OTP Bank Liga, 21. forduló
Puskás Akadémia–Paksi FC
Felcsút, Pancho Aréna, szombat, 17 óra. Tv: M4 Sport

 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!