Női kosárlabda

2023.02.09. 18:52

Két KSC-játékossal a soraiban verte meg Izlandot a magyar válogatott

Studer Ágnessel és Goree Cyeshával a soraiban győzte le Izlandot a Miskolcon rendezett Eb-selejtezőn a magyar női válogatott.

TEOL

Goree Cyesha, a magyar válogatott szekszárdi magasembere

Fotó: Koncz Marton

Női Európa-bajnoki selejtező
Magyarország–Izland 89–49 

A nemzeti csapat az Eb-részvétel érdekében a lehető legnagyobb különbségű diadal céljával lépett pályára, s ennek megfelelően a nagyszünetig húszpontos előnyre tett szert. Székely Norbert kapitány együttesében a pécsi Kiss Virág és a győri Dubei Debóra ekkor 12-12 pontnál tartott.

Fordulás után sok helyzet kimaradt a házigazdáknál, ennek ellenére 30 pontra nőtt a távolság, az utolsó játékrész pedig 71–37-ről indult. Ebben a válogatott mindent megtett a kosárkülönbség növelése érdekében, s végül 40 ponttal múlta felül Izlandot. A csapat legjobbja Kiss Virág lett 17 ponttal. A szekszárdiak közül Goree Cyesha 16 ponttal, 9 lepattanóval és egy gólpasszal, Studer Ágnes 4 ponttal, 5 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt. A bő keret tagja még Miklós Melinda, de ő ezúttal nem kapott lehetőséget. 

A magyarok öt meccs után három győzelemmel és két vereséggel állnak a C-csoportban, és legközelebb vasárnap lépnek pályára Románia ellen, ugyancsak Miskolcon. Ha azt a kötelező győzelmet is hozzák, akkor jó eséllyel kijutnak a júniusi Eb-re, amelynek Szlovénia és Izrael ad otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!