Női kosárlabda Magyar Kupa

2023.02.16. 20:12

Nem tudott csodát tenni a KSC Szekszárd csapata Sopronban

Érvényesült a jelenlegi papírforma, a házigazda Sopron Basket jutott be Killik László Női Magyar Kupa döntőjébe, miután simán nyerte a KSC Szekszárd elleni negyeddöntőt.

Finta Viktor

Mányoky Rékáék (a labdával) kulcsembereik nélkül nem tudták megnehezíteni a Sopron dolgát

Hűvös aréna és nem túl tüzes hangulat fogadta a csapatokat a bemutatásnál, lassacskán szállingóztak a hazai nézők a lelátókra. Ezúttal nem kísérték el sokan kék-fehér kedvenceiket Szekszárdról, talán ezért is volt a szokottnál csendesebb az Euroliga-címvédő otthona. Aztán a feldobást követően megszólalt a maroknyi vendégszurkoló, amit már nem hagytak szó nélkül a soproniak. Erőfölényben voltak a hazaiak mindkét színtéren, de dicséretesen küzdöttek a lelátón és a parketten is a tolnaiak, akik – ne feledjük – immár a távozó Ruthy Hebard és Victoria Vivians, valamint a továbbra sem egészséges Boros Júlia, Nikolá Dudásová, illetve a héten megsérült Holcz Rebeka nélkül igyekeztek minden erejükkel helytállni a bajnok pályáján, amit egyébként már előre kijelölt a szövetség a Magyar Kupa március 9-10-én esedékes négyes döntőjének helyszínéül.

Már a nem túl látványos játékot hozó első negyedben ellépett a házigazda, akiknél Jelena Brooks és Alice Kunek is tarthatatlan volt. A csereként pályára lépő Sydney Wallace triplái jelentettek némi kapaszkodót a KSC számára, de így is tíz pont fölötti előnyt harcolt ki a Sopron. A második periódusban védekezésben 1-3-1-es zónára váltott Djokics Zseljko, s bár Gáspár Dávid időt kért, jó darabig tartotta magát ezzel az atomos egylet.

Érdekes és beszédes adatként szolgáljon, hogy a 18. percben Miklós Melinda már négy személyi hibánál járt, a KSC összesen tizennégynél, eközben a hazaiak mindössze ötször faultoltak – a játékvezetők ítéletei szerint. Nagy volt a hazaiak erőfölénye, amely azt eredményezte, hogy a félidőre kereken húsz pontnyi lett a különbség. A kék vérre szomjas zöld-sárga drukkerek nem is hagyták ki a „húsz-húsz” rigmust.

Két percig nem esett kosár a fordulás után, ami a szekszárdiakat dicsérte, de a korábban előrehozott döntőnek is nevezett mérkőzés nem hozott e titulushoz méltó színvonalat. Praksch játékvezető a 26. percben aztán befújta az ötödik faultot Miklós Melindának, aki labdát szerzett volna Brookstól, így már minden esélye elszállt a KSC-nek. De Studerék még nem adták fel, keményen védekeztek, és Wallace valamint Krnjics Szárá pontjaival tartották magukat. Aztán Mányoky Rékának is befújták az ötödik személyi hibáját, mégis megnyerte 12–9-re a harmadik negyedet a KSC.

A záró felvonásban aztán ismét húsz fölé növelte előnyét a Sopron, s már a legoptimistább kék-fehér szurkolók számára sem volt kérdés, hogy a kisalföldiek jutnak a négyes döntőbe.

A KSC vasárnap a bajnokságban a TFSE-MTK otthonában vigasztalódhat, de az sem lesz egyszerű ennyi sebből vérezve.

Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő

SOPRON BASKET–ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 59–38 (22–9, 13–6, 9–12, 15–11)
Sopron, Novomatic Aréna, 1100 néző. Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Tőzsér Dénes Kelemen, Goda László.
Sopron: Fegyverneky 2, Böröndy 8, KUNEK 11/9, BROOKS 13, Magbegor 9. Csere: Czukor 2, Varga A. 4, TURNER 6, Sztankovics 4. Edző: Gáspár Dávid.
Szekszárd: Studer Á. 2, Miklós, Mányoky 3/3, Goree 4, Krnjics 6. Csere: WALLACE 18/9, Bálint R. 5, Horváth D., Szücs. Edző: Djokics Zseljko.
Az eredmény alakulása: 2. perc: 4–4, 4. p: 10–4, 7. p.: 16–9, 13. p.: 26–12, 17. p.: 31–15, 22. p.: 35–15, 26. p.: 39–22, 28. p.: 41–27, 34. p.: 52–31, 38. p.: 57–33.
Kipontozódott: Miklós M. (26. perc), Mányoky (29. perc).

A további negyeddöntőkben: Diósgyőr–BEAC 102–64, PEAC–Szigetszentmiklós 87–44, Győr–Vasas 96–65. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!