Grand Slam-torna

2023.03.02. 10:34

A jó forma nem jelent automatikusan jó szereplést is

Üzbegisztán fővárosában gyarapíthatja pénteken világranglistapontjainak számát Pupp Réka, aki elmondása szerint jó formában érkezett meg Taskentbe.

Berg Sándor

Pupp Réka első kiemelt Taskentben

Forrás: IJF

„Jól érzem most magam, de ebből azt levonni, hogy a verseny milyen lesz, nem igen lehet. Az majd csak pénteken derül ki a tatamin. Mindenesetre teljes munkát tudtam végezni a verseny előtt – mondta lapunknak már a helyszínről Pupp Réka, aki az esélyekről is elmondta a véleményét. – Őszintén nem néztem az indulókat, nem szerettem volna azon agyalni, hogy hányadik kiemelt vagyok. Úgyhogy nem tudok semmit a mezőnyről.”

A februári tel-avivi Grand Slam-sikerével ismét a világranglista élére ugró brit Chelsie Giles és a koszovói Distria Krasniqi sem mutatja meg magát, így az őket követő Pupp Réka első kiemelt lesz az üzbég tornán. A rangsorban 28. pozíciót elfoglaló portugál Joana Diogo kapta meg az utolsó, nyolcadik kiemelési helyet, vagyis a mezőny nem lesz olyan erős, mint volt február elején Párizsban, ahol Pupp Réka döntőig menetelt. Nagy nevek ennek ellenére indulnak Taskentben, például a hazaiak kedvence, a ranglista-4. Diyora Keldiyorova, a két hete Izraelben ezüstérmet szerző spanyol Ana Perez Box vagy az ott ötödik helyen végző svájci Fabienne Kocher vagy a német Mascha Ballhaus.

Hét magyar Taskentben
Pupp Réka mellett Özbas Szofi (63 kg), Varga Brigitta (63 kg), valamint Ungvári Attila (81 kg), Tóth Krisztián (90 kg), Gőz Roland (90 kg) és Vég Zsombor (100 kg) képviseli a magyar színeket az üzbég fővárosban. 

A csütörtökön megtartott sorsoláson kiderült, hogy az Atomerőmű SE 52 kilós olimpikonja az egyik legalacsonyabban rangsorolt ellenféllel kezd. Ha túljut a kazahon, a negyeddöntőben Joana Diogo vár rá.

FRISSÍTÉS!

A világranglista 170. helyén álló kazah Balnur Abdeshova visszalépett a tornától, így Pupp Réka a negyeddöntőben kapcsolódik be a versenybe a portugál Joana Diogo ellen. A selejtezők magyar idő szerint pénteken 6 órakor kezdődnek, az érmes csatákat 13 órától rendezik (tv: Sport1).

Az aranyért ezúttal is 1000, az ezüstért 700, a bronzért 500 pont jár. Ha Pupp Réka érmet szerez, megelőzi koszovói riválisát a ranglistán, újabb elsőséghez a végső győzelem sem lenne most elég. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!