U15-ös labdarúgó-válogatott

2023.03.13. 07:38

A szekszárdi Galambos János volt a kapitány a horvátok elleni két meccsen

A Szekszárdi UFC-ben nevelkedett, jelenleg a Paksi FC-ben focizó Galambos János volt a magyar U15-ös labdarúgó-válogatott kapitánya a horvátok elleni két felkészülési mérkőzésen.

TEOL

Galambos János (19-es mezben) lehetett a magyar válogatott csapatkapitánya

Fotó: MLSZ

A jelenleg a Paksi FC U16-os korosztályos csapatában játszó Galambos elsőként egy súlyos, 8–0-s vereség, majd egy 1–0-s győzelem előtt futhatott ki a pályára a csapatkapitányi karszalaggal a kezén, a társait felvezetve. 

Idei első nemzetközi mérkőzését Prelogban játszotta a 15 éven aluliak válogatottja. A találkozót a nagy esőzések miatt nem a tervezett helyszínen játszották a csapatok. A horvátok sokkal jobban alkalmazkodtak a rossz minőségű, mély talajhoz, a mieink nem tudtak olyan stílusban futballozni, amelyet megköveteltek volna a körülmények. Ennek pedig az lett a vége, hogy sok technikai hibát vétettek kritikus helyzetekben, a hazaiak pedig a labdaszerzések után, valamint rögzített helyzeteket követően könyörtelenül kihasználták az adódó lehetőségeiket. Az első félidőben öt, a fordulás után további három találatot ért el a horvát csapat, így alakult ki a 8–0-s végeredmény.

A csütörtöki mérkőzést már egy sokkal jobb minőségű pályán rendezték Csáktornyán, nem is volt jelentősebb különbség a két válogatott között. A horvátok labdabirtoklásban nem tudtak a mieink fölé kerekedni, inkább direkt futballal, fizikai fölényüket kihasználva igyekeztek veszélyt teremteni a kapunk előtt. Végig kiegyenlített volt a találkozó, amelyen mindkét gárda előtt adódtak helyzetek, sokáig úgy azonban tűnt, gól nélkül zárul a meccs. A 80. percben azonban Gólik Benjámin bevette a horvát kaput, ezzel a magyar válogatott 1–0-ra megnyerte a találkozót.

A második meccsen a magyar válogatott a Lányi Ferenc - Sánta Milán, Prettenhoffer Márton, Joó Ferenc, Rankó Viktor (Magyarics Erik, 56.) - Kovács Noel (Kovács Erik, 50.), Pesti Vince - Balogh Dominik (Vata Enzo, 41.), Büki Szabolcs (Gólik Benjámin, 41.), Bősze Levente (Kárász Tamás, 80.) - Galambos János (Gulyás Kristóf, 56.) összeállításban szerepelt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!