Cselgáncs Grand Slam

2023.03.31. 14:56

Bronzéremért küzdhet Antalyában Pupp Réka

A francia Amandine Buchard-tól negyedszer is kikapott az Atomerőmű SE olimpikonja, így a bronzéremért csatázhat majd az üzbég Sita Kadamboevával.

Berg Sándor

A franciák Eb-ezüstérmes és vb-harmadik klasszisa állította meg Pupp Rékát

Forrás: IJF

Nem borult a papírforma a törökországi Antalyában zajló Grand Slam torna alsó ágán, ahogy a csütörtöki sorsolás után számítani lehetett, a döntőbe jutásért az Európa-bajnoki ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes Amandine Buchard várt Pupp Rékára. A két klasszis korábban háromszor találkozott egymással nagy tornán, mindegyiket a francia nyerte. Ezúttal is a gall került ki győztesen a csatájukból, aki az utolsó fél percben dobott vazarijával jutott a döntőbe.

Az Atomerőmű SE olimpikonja a délutáni helyosztón a portugál Maria Siderottal találkozik (a 16 órás érmes csatákat a Sport2 TV élőben közvetíti). A kettejük legutóbbi összecsapására nem kell sokat visszamenni az időben, e hónapban a taskenti Grand Slamen Pupp Réka győzött csakúgy, mint az azt megelőző két összecsapásukon.

Pupp Réka előbb török riválisán jutott túl könnyedén Antalyában, a nyolcaddöntőben viszont kínai ellenfelen megnehezítette a dolgát, a negyeddöntőben pedig a spanyol Estrella Lopez Sheriffet győzte le.

Az antalyai Grand Slam, melyről bővebben ITT ÍRTUNK, egyben a főpróbája a május elei dohai világbajnokságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!