Női futsalválogatott

2023.03.12. 11:00

Három vármegyei játékos is tagja a magyar válogatott Európa-bajnoki keretének

Fábián Rebeka, Folk Zsuzsanna és Varga Adél mellett a 2F-BAU Tolna-Mözst erősítő Krascsenics Petra és Szalkai Kitti is ott lesz a hazai rendezésű női futsal Európa-bajnokságon.

Berg Sándor

Szalkai Kitti (3), Varga Adél (13), Folk Zsuzsanna (mellette), Fábián Rebeka (4) és Krascsenics Petra (mellette) képviseli a vármegyét

Forrás: MLSZ

A szombaton véget ért háromnapos edzőtábor után Frank Tamás szövetségi kapitány kijelölte a magyar válogatott március 17-19-i Európa-bajnokságra utazó keretét. A tizenhét fős bő keretből sérülés miatt kiesett az NB I góllövőlistáját vezető Krascsenics Csilla, míg a rostán Gajzágó Flóra és az élvonalban szereplő 2F-BAU Tolna-Mözs kapusa, Deczki Vanda akadt fenn, így ők ketten lesznek a csapat tartalékjátékosa. Vármegyénket a tősgyökeres Fábián Rebeka, Folk Zsuzsanna és Varga Adél képviseli majd, mellettük a tolnai klubban játszó Krascsenics Petra és Szalkai Kitti lesz ott a kontinenstornán.

Az utazókeret tagjai kedden ismét Debrecen felé veszik az irányt, hogy újra a helyszínen hangolódjon az Ukrajna elleni mérkőzésre. Március 17-én, 16 órakor a címvédő Spanyolország a tavaly döntős Portugáliával játssza az első elődöntőt a Főnix Arénában, a magyar válogatott 19.30 órától vághat vissza az ukránoknak a 2022-ben elveszített bronzmérkőzéséért. A helyosztókat két nappal később rendezik 17 és 20 órakor.

A női futsalválogatottunkról szóló írásainkat >>> ITT OLVASHATJA

A magyar válogatott Európa-bajnoki kerete
Kaposok: Hargas Annamária (TFSE-Bestrong), Torma Lilla (DEAC). Mezőnyjátékosok: Fábián Rebeka (Budaörs Futsal), Folk Zsuzsanna (TFSE-Bestrong), Fülöp Diána (DEAC), Gruber Brigitta (TFSE-Bestrong), Horváth Viktória (DEAC), Koch Fruzsina (Budaörs Futsal), Kota Gabriella (TFSE-Bestrong), Krascsenics Petra (2F-BAU Tolna-Mözs), Szalkai Kitti (2F-BAU Tolna-Mözs), Tóth Nóra (DEAC), Üveges Katalin (DEAC), Varga Adél (TFSE-Bestrong)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!