Asztalitenisz

2023.03.24. 12:52

Nagyváradi Mercédesz juttatta ki az Európa-bajnokságra a női válogatottat

A magyar női válogatott 3:0-ra legyőzte Törökország legjobbjait a csütörtök este megrendezett Európa-bajnoki selejtező visszavágóján.

TEOL

Nagyváradi Mercédesz tette fel a pontot az i-re a törökök ellen

Fotó: Dömötör Csaba

Fel volt adva a lecke a magyar női válogatott számára, amely úgy állt asztalhoz a törökök elleni Eb-selejtező visszavágóján, hogy idegenben 3:1-es vereséget szenvedett. A meccs előtt már tudni lehetett, hogy csak egy 3:0-ás siker jelent biztos kijutást, vagy pedig egy olyan 3:1-es győzelem, amelynek a játszmaaránya kedvezőbben alakul mint a törökországi (akkor 10:8-cal bizonyultak jobbnak a törökök). 

A legjobb magyar, Póta Georgina indította a partit, s ha nem is könnyen, de hozta a meccsét Ozge Yilmazzal szemben. Aztán az ex-szekszárdi Madarász Dóra hozta a partiját a törökországi odavágón kettőt is nyerő Sibel Altinkaya ellen, s ezzel már kézzel fogható közelségbe került az Eb-re jutás. A pontot az i-re a Tolnán nevelkedett Nagyváradi Mercédesz tette fel, aki ugyan 2–0-s hátrányba került Simay Kulakcekennel szemben, de végül 3:2-re behúzta a meccset, s ezzel kijuttatta a magyar válogatottat az őszi, svédországi kontinensbajnokságra. 

Eb-selejtező, A-liga, 1. csoport
Magyarország–Törökország 3:0
Póta Georgina–Yilmaz 3:2 (–13, 7, 5, –14, 4)
Madarász Dóra–Altinkaya 3:1 (8, 5, –9, 9)
Nagyváradi Mercédesz–Kulakceken 3:2 (–6, –9, 11, 9, 9)

A végeredmény: 1. Románia 8 pont, 2. Magyarország 5 pont, 3. Törökország 5 pont. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!