Darts

2023.03.21. 15:15

Repkedtek a száznyolcvanasok a hétvégi Szekszárd Openen

Negyvennyolcan hajigálták a nyilakat az Alisca Darts által szervezett Szekszárd Openen a városi sportcsarnokban. Az első helyet a fiatal Haáz Gergő révén a hazaiak szerezték meg.

R. G.

Negyvennyolcan álltak oda a táblák elé a Szekszárd Open első felvonásán

Fotó: Kiss Albert

Kiváló versenyel indította négy állomásból álló sorozatát az Alisca Darts. A Szekszárd Open hétvégi nyitányára negyvennyolcan neveztek, ami különösen szép létszám, tekintve, hogy a Dombóvári Darts Egyesület is ugyanebben az időpontban rendezett versenyt (szintén telt házzal, ami a sportág megyei népszerűségét mutatja). 

Az utolsó pillanatokig kiélezett meccsek sokaságát láthatta, aki kilátogatott a Szekszárdi Sportközpontba. Csak úgy repkedtek a száznyolcvanasok, amelyből nyolc is született. Juhász Ádám kettőt is összehozott belőle, hat versenyzőnek egyszer sikerült. 

A legmagasabb kiszállóval Póra Koppány büszkélkedhetett, aki 138 pontról „nullázta le” a táblát. 

A harminckettes főtáblára felkerülőket nyolc négyes csoportba sorolták a szervezők, először kettő, aztán három, végül pedig négy győztes játszmáig tartottak a küzdelmek. 

Az aranyat udvariatlan házigazdaként nem engedték elvinni a szekszárdiak, Haáz Gergő végig kiegyensúlyozott, remek teljesítménnyel győzött, a fináléban a pécsi Mesterhármas DC színeit képviselő Vadas Róbertet verte meg 4:2-re. A dobogó harmadik fokára szintén egy szekszárdi versenyző, Tibai Attila állhatott fel, így mondhatni szinte teljes volt az Alisca Darts öröme. 

A 2023-as Szekszárd Open négy állomásból áll, egyet nyáron, egyet ősszel, egyet pedig télen rendeznek majd.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!