Férfi NB I/B-s kosárlabda

2023.04.20. 19:00

A biztos bennmaradásért lép Nyíregyházán pályára a Bonyhád

Hazai pályán szerzett előnyével utazik pénteken Nyíregyházára az Atomerőmű KSE Bonyhád, mely ha ismét legyőzi ellenfelét, biztosan meghosszabbítja tagságát a férfi NB I/B Zöld csoportban.

B. S.

Sáfrán Botond (sárga mezben) hat pontot jegyzett az első mérkőzésen

Fotó: Máté Réka

Egy győzelmen múlt, hogy lecsúszott a felsőházi rájátszásról Jan Pavlik együttese, mely így a kilencedik helyen zárta az alapszakaszt, s legjobb alsóháziként a sereghajtó szabolcsiakat kapta a playoutban. A bonyhádi találkozón ki is jött a csapatok közti különbség, a BKSE végig vezetve, végül 87–73-ra győzte le ellenfelét.

„Kicsit féltem, hogyan reagálunk majd a Nyíregyháza fizikális játékára, de végül megmutatkozott, hogy nekik még inkább gondjuk van az ilyenfajta játékstílussal. Hozzáadtunk még egy kis sebességet, amivel nagyon sok üres helyzetünk volt, emellett pár látványos akciót is beletettünk. Nagyon örülök, hogy – előre is bocsánat a két rutinostól, Baki Sándortól és Tömösváry Mátétól, de – egy ilyen óvodás csapattal legyőztük Nyíregyházát” – fogalmazott a bonyhádi mérkőzést után Jan Pavlik.

Férfi NB I/B, Zöld csoport, 9-12. helyért, 2. mérkőzés
Nyíregyházi KSE–Atomerőmű KSE Bonyhád
Nyíregyháza, péntek, 19 óra.

Amennyiben a hazaiak egyenlíteni tudnak, úgy a mindent eldöntő harmadik mérkőzést április 27-én rendezik Bonyhádon. A másik ágon a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 2–0-val múlta felül a KTE-Duna Aszfalt U23-a csapatát, ezzel eldőlt, hogy a székesfehérváriak majd a kilencedik helyért, a kecskemétiek a bennmaradásért folytatják a playoutot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!