Cselgáncs

2023.04.06. 16:55

Ahol elindultak, éremmel tértek haza a Gemenc JK cselgáncsozói

Sárosdi Ákos ifjúsági bajnoki címet szerzett, de Beke Csongor és Fülöp György is folytatta sikerszériáját Mórahalmon.

Berg Sándor

Szepesi József tanítványai kitettek magukért a versenyeken

Forrás: Beke Zsolt

Hagyományosan az országos bajnoksággal kezdődött az év a Gemenc JK dzsúdósok számára, nem is akárhogyan. Az ifjúságiaknál Sárosdi Ákos nem talált legyőzőre, így ebben a korosztályban is dobogóra állhatott. A szekszárdiak 81 kilogrammban indult tehetségének ugyan szerencséje volt a sorsolásnál, a többi azonban rajta múlott, s betartva az edzői utasításokat, végig verte a mezőnyt. A bajnoki címért meg kellett szenvednie a miskolci Nagyvári Zsolttal, akit közel tizenhárom (!) perces küzdelemben múlt felül.

Beke Csongor és Fülöp György folytatta sikerszériáját, a 45 kilósak között utóbbi az elődöntőben vérzett el a későbbi győztessel szemben, de a vigaszágon felállhatott a dobogó legalsó fokára, előbbit viszont csak az aranyérmes győzte le a fináléban. A lányoknál Berlinger Zsuzsa (44 kg) ötödik lett.

A serdülő országos rangsorversenyen külön súlycsoportban indult a két szekszárdi, Fülöp György a 40 kilósak között magabiztosan utasította maga mögé vetélytársait, míg egy súlycsoporttal feljebb Beke ugyan kikapott a döntőben ukrán ellenfelétől, de így a legjobb magyarnak bizonyult. Vaszari Kinga (48 kg) második, Fehérvári Abigél (57 kg) és Szepesi Botond (55 kg) egyaránt ötödik helyezést ért el. Szintén Mórahalmon rendezték a Diák A- és B-korcsoportos Magyar Kupán, melyen Szepesi Hunor (32 kg) bronzérmet szerzett, Dobrovolni Lóránt (38 kg) és Trischler Benett (41 kg) hetedikként zárt.

Április első szombatján két helyszínen öregbítették a Gemenc JK hírnevét a cselgáncsozók. A barcsi klub 40 éves jubileumi versenyén Sárosdi Ákos, Szepesi Botond, Berlinger Zsuzsa és Pető Léna vett részt, utóbbi ezüstérmet szerzett. A bajai regionális versenyen 32 kilogrammban Szepesi Hunor mindegyik mérkőzését megnyerte, Horváth Dávid pedig a körbeverések után második lett. A lányoknál Vaszari Kinga a korosztályos bajnokot is legyőzve bizonyult a legjobbnak.

Ami a folytatást illeti, április 22-23-án a Budapest Kupán vonulnak fel a szekszárdi cselgáncsozók, majd következik a korosztály diákolimpia. A Héraklész programba bekerült Beke Csongorra és Fülöp Györgyre a tervek szerint külföldi verseny vár tavasszal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!