Úszás

2023.04.19. 16:06

Doppingeljárás van folyamatban az olimpikon úszó, Kenderesi Tamás ellen

A bonyhádi születésű úszó, Kenderesi Tamás a Nemzeti Sportnak eljuttatott közleményében mondta el, ezért nem indul az országos bajnokságon.

NSO/TEOL

Kenderesi Tamás bízik abban, hogy bebizonyosodik ártatlansága

Fotó: Tumbász Hédi

Kenderesi Tamás, a riói olimpián 200 méter pillangón bronzérmet szerző aparhanti kötődésű úszó szerdán közleményt juttatott el a Nemzeti Sport szerkesztőségéhez „Miért nem indulok az úszó országos bajnokságon?” címmel, melynek közléséhez csak úgy járult hozzá, ha azt teljes egészében, változatlan formában jelentetik meg. A lap hozzáteszi, a Magyar Úszószövetség nem kívánta kommentálni az ügyet.

A 26 éves, bonyhádi születésű Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok többek között azt írta, sem fizikálisan, sem mentálisan nincs olyan állapotban, hogy részt vegyen a 125. országos bajnokságon Kaposváron. 

„Valójában több mint 6 hónapja nem tudok teljes edzésmunkát végezni. Részben krónikus vállfájdalmam, részben az ellenem atipikusnak minősített biológiai útlevél alapján, bizonyítékok nélkül, feltételezésekre alapozva indított dopping-eljárás miatt. Meggyőződésem, hogy ennek során beigazolódik: tiltott anyagot, tiltott módszert soha nem alkalmaztam, doppingvétséget nem követtem el” 

– fogalmaz levelében Kenderesi Tamás.

Szintén a Nemzeti Sport írt arról tavaly decemberben, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) gyanúja szerint két sportágat érint a doppingügyek frissített listáján. A birkózás mellett az úszást nevezte meg a szervezet, de akkor elzárkózott attól, hogy megjelölje, férfiakról vagy nőkről van-e szó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!