U15-ös válogatott

2023.04.06. 09:28

Galambos János nyitotta a gólok sorát Finnország ellen

A szekszárdi nevelésű, jelenleg a Paksi FC utánpótláscsapatában játszó Galambos János góllal járult hozzá a magyar u15-ös labdarúgóválogatott 3–0-s sikeréhez Finnország ellen.

TEOL

Galambos János (10) szerezte a válogatott első gólját

Forrás: MLSZ

A hazai rendezésű 4 Nemzet Tornáján szerepel a magyar utánpótlásválogatott, melynek keretében két paksi fiatal, Galambos János és Soós Flórián bizonyíthat szövetségi edzőjének. A nemzeti csapat kezdésként gól nélküli döntetlent játszott Lengyelország ellen Telkiben, majd Finnországot verte kiváló második félidei játékával 3–0-ra. A 41. percben csereként pályára lépő Galambos egy 16 méteres átlövéssel adta meg az alaphangot a mieink magabiztos győzelméhez. 

– Nagyon örülünk a győzelemnek, amelyet a fegyelmezett védekezésünk mellett a második félidőre feljavuló és sokkal bátrabbá váló támadójátékunknak köszönhetünk. Egymás után két mérkőzést játszottunk végig kapott gól nélkül, ez azt mutatja, hogy szervezettség terén sokat léptünk előre, ezt tovább kell erősítenünk a folytatásban. A szlovákok elleni pénteki mérkőzésen is nehéz dolgunk lesz, de szeretnénk szépen zárni a tornát. Bízom benne, hogy ez a siker felszabadulttá teszi a játékosokat, és az utolsó találkozón egy újabb lépést teszünk előre – mondta a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A 15. születésnapját januárban ünneplő Galambos János a Szekszárdi UFC-ben nevelkedett, 2019-től erősíti az atomvárosiakat. Az idei U16-os kiemelt csoportban tíz mérkőzésen tíz gólt szerzett. A bajai nevelésű Soós Flórián, aki szintén a 41. percben lépett pályára a finnek ellen, márciusban töltötte a 15. életévét és 2020 óta tagja a paksiaknak, az U16-osok között idén kilenc találkozón jutott szóhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!