Női kosárlabda NB I

2023.04.15. 13:43

Goree Cyesha jövő szerdán már ünnepelni szeretne a szekszárdi szurkolókkal

Goree Cyesha szeretné már jövő szerdán, a szekszárdi szurkolók előtt ünnepelni a bronzérem megszerzését.

R. G.

Goree Cyesha (a labdával) jó játéka is kell szombat este ahhoz, hogy a KSC jó eredményt érjen el Miskolcon

Fotó: Kiss Albert

Szombat este Miskolcon kezdődik a női NB I harmadik helyéért kiírt párharca, a DVTK-Hun-Therm lesz a házigazda és az Atomerőmű KSC Szekszárd a vendég. A borsodiak nagy csatában, 2–1-es összesítéssel maradtak alul az elődöntőben a Serco Uni Győrrel szemben míg a szekszárdiak a címvédő és alapszakasz-első Sopron Baskettel szemben veszítették el 2–0-ra a párharcot. 

A szekszárdiak soha nem voltak még bronzérmesek a magyar bajnokságban, amióta Djokics Zseljko megérkezett Tolnába, négy ezüstérem a mérleg – mindegyik alkalommal a soproniakkal szemben maradt alul a KSC. Goree Cyesha azt mondja, abból is előnyt kovácsolhatnak, hogy a diósgyőriek kevesebbet pihenhettek, így ők többet készülhettek a párharcra.  

„Legfeljebb három mérkőzésünk van hátra a szezonból, és az éremszerzés a célunk, hiszen a hosszú, hullámvölgyekkel teli év után sajnos nem sikerült a döntőbe jutás – mondta Goree Cyesha, a szekszárdiak amerikai magasembere. – Tehát még nincs itt a vége, s míg ellenfelünk három igencsak kemény és szoros meccsen van túl, mi az elmúlt héten pihenni és készülni is egyaránt tudtunk. Ebből kell előnyt faragni, és lehetőleg úgy alakítani a dolgokat, hogy akár már szeretett szurkolóink előtt, hazai pályán ünnepelhessünk – nem lesz egyszerű, de mindent megteszünk a sikerért!” – összegzett Goree. 

Miklós Melinda pár napja nyilatkozott a TEOL.hu-nak, a fiatal irányító-hátvéd azt mondta, mindenképpen meg akarják szerezni a bronzot. 

Tippmix Női NB I, a 3. helyért, 1. mérkőzés
DVTK-Hun-Therm–Atomerőmű KSC Szekszárd
Április 15., szombat, kezdés: 18 óra
Vezeti: Tőzsér Dénes Kelemen, Nyilas István, Rózsavölgyi Alexandra

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc második mérkőzését április 19-én, szerdán 18 órától játsszák Szekszárdon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!