Női NB I-es futsal

2023.04.17. 12:09

Közel volt a bravúrhoz a Tolna-Mözs, de a DEAC került előnybe az elődöntőben

A 2F-BAU Tolna-Mözs gól nélküli rendes játékidőt követően, hosszabbításban kapott góllal maradt alul 1–0-ra az alapszakaszgyőztes DEAC vendégeként a női futsal NB I elődöntőjének első mérkőzésén.

Berg Sándor

Bajcsy Krisztináék játékából csak a gól hiányzott Debrecenben

Fotó: Mártonfai Dénes

Amire alapozhatott Reveland Zoltán együttese, hogy az alapszakasz során csak ők maradtak veretlenek a címvédő ellen, a házi góllövőlistát vezető Krascsenics Petrával viszont nem számolhattak. Az első félidő így is kiegyenlített volt, de amikor érződött a fáradtság a tolnaiakon, a Debrecen nyomást tudott rájuk helyezni. Több lehetősége a hazaiaknak volt, de amikor kellett, Deczki Vanda kisegítette a társait. Egy perccel a vége előtt kapufát lőtt a Tolna, így a szezon során harmadszor nem született gól a felek mérkőzésén (az alapszakasz utolsó fordulójában Szalkai Kittiék 2–1-re nyertek idegenben).

A ráadás első öt percében egyik fél sem vállalt nagy kockázatot, majd a második elején a válogatott Horváth Viktória khasználta ki a tolnaiak védekezésbéli figyelmetlenséget. Hátrányból öt a négy ellen mentek előre a vendégek, de gólt ezúttal nem sikerült szerezniük.

„Amire a héten felhívtak a figyelmet, azokat jól levédekeztünk, az összkép jól nézett ki, de egyetlen problémánk volt, az pedig a gólszerzés – kezdte értékelését a Teol.hu-nak Reveland Zoltán. – Ami mindenképpen pozitívum, hogy ismét ki-ki mérkőzést tudtunk játszani, amin újfent nüanszon múlott a siker. Természetesen rossz úgy kikapni, hogy ilyen közel voltunk a győzelemhez vagy akár a büntetőpárbajhoz, de szégyenkezni valóra nincs ok, a lányok kihozták magukból a maximumot. Veszve sincsen semmi, Tolnán nyerni szeretnénk, a harmadik mérkőzésen pedig bármi lehet” – tette hozzá a tolna-mözsiek vezetőedzője.

NB I, 1-4. helyért, 1. mérkőzés
DEAC–2F-BAU Tolna-Mözs 1–0 (0–0, 0–0)
Debrecen, v.: Takács I. (Nedeczky, Kovács L.)
DEAC: Torma – Csepregi, Nagy A., Üveges, Gajzágó. Csere: Tóth N., Pócsik, Fülöp D., Horváth V., Czégény, Tóth A. Edző: Quirikó Vivien
Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Kiss G., Nagy N. Csere: Wiesner, Sereg, Sajabó. Edző: Reveland Zoltán
Gólszerző: Horváth V. (46.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a DEAC javára

A második mérkőzést vasárnap 17 órakor rendezik Tolnán.

Magabiztos TFSE-siker a Budaörs ellen
A másik elődöntős párharc első találkozóján a TFSE-Bestrong hazai pályán 5–0-ra ütötte ki a Budaörsöt. Az egyetemistáknál tolnai Folk Zsuzsanna és a kajdacsi Varga Adél is pályára lépett, előbbi csapata negyedik találatát jegyezte. A vendégeknél a szintén tolnai nevelésű Fábián Rebeka kezdőcsapatban kapott helyet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!