Teol.hu videó

2023.04.12. 18:09

Paksi Dániel bombagólja döntötte el a Szekszárd–Majos rangadót (videó)

A Szekszárdi UFC 1–0-ra legyőzte a Majosi SE-t a két NB III-as Tolna vármegyei gárda rangadóján. A győztes találatot Paksi Dániel szerezte.

Berg Sándor

A szekszárdi Péter Dávid (balról) és a majosi Budai Imre harcol a labdáért

Fotó: Denes Martonfai

„Aki kitalálta a hétközi fordulót, még biztos nem járt NB III-as meccsen” – nyugtázta keserűen egy néző húsz perccel a mérkőzés előtt. Nehéz vitatkozni ezzel a kijelentéssel, szerdán délután négy óra valóban nem a legideálisabb futballidő. Pechünkre és a nézők pechére éppen vármegyei rangadót sorsoltak ki erre az időpontra, amire másik időpontban jóval többen kijöttek volna, bárhol is álljon a két együttes a tabellán. 

A kezdésre azért szép számmal képviselték csapatukat a szimpatizánsok, akik vérnyomására gondosan figyeltek a játékosok. Pedig mindkét csapat támadó szerkezetben lépett pályára, három védővel és két oldalon szárnyvédővel, így érthetően mindkét fél gyorsan akart eljutni az ellenfél kapujáig, de ezt rengeteg hibát eredményezett, amit Turi Zsolt és Kardos Ernő sem hagyott szó nélkül. A félidő első – és egyetlen – helyzete a 30. percben Petrovics Tamás nevéhez fűződött, de a tizenhatos vonalának jobb sarkából elvégzett szabadrúgását a hazaiak kapusa kiöklözte.

Lendületesebben jött ki az öltözőből a Szekszárd, ami gyorsan helyzetben is megmutatkozott, de Budai Dávid alapvonalról visszatett labdáját eltörte Horog Ádám. Ezt az előnyüket nem tudták kihasználni a sárga-feketék, a télen éppen az UFC-től a völgységiekhez távozó Lőrinc Dániel jelentkezett be két szólóval, az elsőnél Bognár Dávid lövését végül blokkolták a védők, a másodiknál már maga vállalkozott, de célt tévesztett. Nem úgy a másik oldalon a csereként beállt Paksi Dániel, aki huszonöt méterről kilőtte a kapu bal oldalát. Az utolsó negyedórát megnyomta a Majos, ment előre a pontért, de ennyi kevés volt számukra a pontszerzéshez.

A Szekszárd február után, hét nyeretlen bajnokit követően győzött ismét, míg a Majos sorozatban a hetedik idegenbeli meccsét veszítette el.

Paksi Dániel győztes gólja (Forrás: TV8 Sport)

Eredmény, NB III Közép csoport, 31. forduló
Szekszárdi UFC–Majosi SE 1–0 (0–0)
Szekszárd, V: Fehérvári P. (Juhász L., Csákó P.)
Szekszárd: Pomozi – Zsákovics, Fekete M., Rácz Á., Béla D. – Lajkó, Lékó (Gellér, 61.), Péter D. (Paksi D., 65.), Kiszely – Horog (Gulyás P., 92.), Budai D. Vezetőedző: Turi Zsolt
Majos: Vukman – Tratnyek, Pál A., Budai I. – Hock, Keczeli, Nagy N., Petrovics (Rituper, 82.) – Lizák P. (Lakatos-Lengyel, 61.), Sajnovics (Pál M., 75.), Lőrinc D. Vezetőedző: Kardos Ernő
Gólszerző: Paksi D. (75.)

A hétközi fordulóban a Paksi FC II szabadnapos volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!