Labdarúgó NB III

2023.04.12. 10:36

Vármegyei rangadó ígér jó programot szerda délutánra

A Szekszárdi UFC a Majosi SE-t fogadja az NB III-as focibajnokság hétközi fordulójában, szerdán.

TEOL

Arena Ármin (a labdával) és a szekszárdiak idegenben már legyőzték a majosiakat

Fotó: Mártonfai Dénes

A Közép csoport utolsó öt mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni a Szekszárdi UFC, amely három döntetlen mellett két alkalommal vereséget szenvedett. Turi Zsolt együttese  legutóbb február 26-án a Ceglédi VSE ellen tudott győzni, akkor hazai pályán 1–0-s sikert ünnepelhettek Arena Árminék. 

Eközben a majosiak jó formába lendültek, utolsó öt fellépésüket figyelembe véve két alkalommal is megszerezték a három bajnoki pontot, a legutóbbi hét találkozójukon pedig 10 pontot gyűjtöttek. 

Példátlan sérüléshullám sújtja ebben a szezonban mindkét csapatot. A hazaiaknál Péter Antal, Csernik Zsombor, Füredi Patrik és Tóth Dávid is régóta maródi, Gellér Axel Koridon már játszhatott egy húsz percnyit a Bp. Honvéd II ellen. 

A majosi gárdába Pál Márton tért vissza tíz percre a dabasiak ellen, ugyanakkor Kovács László, Ledneczki Gergő, Pólics Áron, Czuczi Péter és Lőrinc Dániel nem lehetett ott a pályán kisebb nagyobb sérülés, illetve betegség miatt. 

Nem könnyű megjósolni a végeredményt, mindenesetre az döntő faktor lehet, hogy a majosiak idegenben nem túl acélosak, 14 meccsükön 2 győzelem, 2 döntetlen és 10 vereség a mérlegük. Az UFC elenben hazai pályán 4 győzelmet, 4 döntetlent és 5 vereséget jegyzett eddig.

A két gárda őszi mérkőzését a szekszárdiak nyerték meg Majoson 2–0-ra.

Az UFC most egy Bp. Honvéd II elleni idegenbeli 1–1-es döntetlennel várja a rangadót, míg a majosiaknak a Meton-FC Dabas SE elleni hazai 2–0-s siker adhat reményt egy jó eredmény eléréséhez. 

Turi Zsolt a Bp. Honvéd elleni meccs után amiatt bosszankodott, hogy a hazaiaknak befújt tizenegyes erősen vitatható volt, ezzel szemben ők nem kaptak meg egy nyilvánvaló büntetőt. Kiemelte ugyanakkor, hogy most nagyon jól nézett ki a csapata, annak ellenére is, hogy sok gonddal küszködnek még mindig. 

Kardos Ernő sokkal elégedettebben fogalmazott. A majosiak szakvezetője azt emelte ki, hogy lelkesedéssel és hozzáállással sikerült eltüntetniük a sok hiányzójuk miatti problémáikat. A tréner külön is dicsérte Lizák Pétert, aki két góljával 36 évesen tudott csapata vezére lenni. 

NB III, Közép csoport, 31. forduló
Szekszárdi UFC–Majosi SE
Szekszárd, városi sporttelep, szerda, 16 óra
Vezeti: Fehérvári Patrik (Juhász László, Csákó Patrik).

A Paksi FC II a szerdai fordulóban szabadnapos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!