U18-as Hegyifutó Világbajnokság

2023.05.28. 16:32

A francia Alpok egyik hegycsúcsára is felfutottak a világbajnokságon szereplő szekszárdi atléták

Csapatban ötödik, egyéniben Gyányi Zsombor Buda a 16., Végh Zsombor a 26. helyen zárta az U18-as Hegyifutó Világbajnokságot.

B. S.

A magyar válogatott, bal szélen Végh Zsomborral, kettővel mellette Gyányi Zsombor Budával

Forrás: MASZ

A francia Alpok szívében elterülő Annecy melletti sípálya területén immár 16. alkalommal rendezték meg az U18-as Hegyifutó Világbajnokságot, ahol a hat fős magyar válogatottba (három lány, három fiú) két szekszárdi, Gyányi Zsombor Buda és Végh Zsombor harcolta ki helyét a magyar bajnokságon keresztül. A Maxi Race terepfutó verseny útvonala nem volt sétagalopp, a Magyar Atlétika Szövetség beszámolója szerint a 4,5 kilométeres, 250 méter szintkülönbségű kör kemény, néhol technikás volt, a széles erdei utak pedig az 1700 méter magas hegycsúcsra vezettek fel.

A Szekszárdi Sportközpont atlétái közül Gyányi a 16., Végh a 26. helyen ért célba a népes mezőnyben, társuk, Kalász Bertold (Centrál Atlétika) egy esés következtében az ötödikről a hatodik helyre csúszott vissza, de így is minden idők eddigi legjobb magyar eredményével zárta a világbajnokságot. A lányoknál Lövei Vanda (DVTK) 18., Galsi Laura (Csepeli DAC) 28., míg Dolmány Emma (Soproni MAFC) 30. helyen ért célba. Csapatösszetettben a fiúk ötödikként, a lányok hetedikként zártak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!