Labdarúgás

2023.05.22. 20:05

Már a döntőbe jutás a tét a Tolna Megyei Kupában

A keddi elődöntőben a Dombóvár FC az FC Dunaföldvárt fogadja, míg a szerdai találkozón a Bölcskei SE a Bátaszék SE-t látja vendégül.

TEOL

A dombóváriak és a földváriak két hete bajnokin csaptak össze, akkor a vendégek győztek 4–2-re

Fotó: Makovics Kornél

A továbbjutás egy meccsen dől el, döntetlen esetén egyből 11-eseket rúgnak a felek. A döntőbe kerülő két csapat jogot szerez a MOL Magyar Kupa főtábláján való szereplésre, a vesztesek pedig a bronzmeccsen dönthetik el, hogy harmadikként melyik gárda indulhat még. 

Az MLSZ döntése értelmében az idei évtől minden vármegyéből három csapat juthat fel a főtáblára a selejtezőből. Tolnát alanyi jogon az NB I-es Paksi FC, valamint az egyaránt NB III-as Szekszárdi UFC és Majosi SE képviselheti. 

A Tolna Megyei Kupa első fordulóját két hete rendezték, a Dunaföldvár Tamásiban nyert 4–0-ra, a Dombóvár FC 3–3-as rendes játékidőt követően tizenegyesekkel győzte le a Kakasd SE-t, a Bátaszék SE 5–2-re verte a Bonyhád VLC-t, míg a Bölcskei SE a Tevel Medosz SE-t ejtette ki 3–1-gyel. 

Tolna Megyei Kupa, a 2. fordulóban

Dombóvár FC–FC Dunaföldvár, kedd, 17 óra. Dombóvár, Ujvári Kálmán Sporttelep. Vezeti: Farkas R. (Szabó P., Hauck Á.)

Bölcskei SE–Bátaszék SE, szerda, 17 óra. Bölcske. Vezeti: Lengyel S. (Czagány Z., Kiss G.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!