Férfi kosárlabda NB I/B

2023.05.12. 19:20

Nagy csatában szerezte meg a kilencedik helyet a Bonyhád

Nagy csatában, 64–62-re legyőzte a székesfehérvári Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiát, így a kilencedik helyen végzett az NB I/B-s bajnokság Zöld csoportjában az Atomerőmű KSE Bonyhád férficsapata.

TEOL

Pavlik Botond volt a bonyhádiak legjobbja a helyosztó harmadik mérkőzésén

Fotó: Máté Réka

Jan Pavliknak így emlékezetes lett a búcsúmeccse – napokkal ezelőtt jelentették be, hogy a szakember húsz év „szolgálat” után távozik az Atomerőmű SE-től, s hazaköltözik Csehországba, ahol új kihívások várják.

A játékosai pedig szépen búcsúztatták, igaz a vártnál sokkal nehezebben sikerült két vállra fektetni a fehérváriakat, akik alaposan ráijesztettek a BKSE-re. 

Az eddigi egyetlen magyar NBA-játékos akadémistái kiválóan kezdtek, s egy negyed alatt tízpontos előnyt építettek fel. Aztán megjött a meccsbe a bonyhádi egylet, amely lemásolta a nyitó negyedet, s a szünetre kiegyenlített. A forgatókönyv nem változott, annak ellenére sem, hogy a szünet után a bonyhádiak kezdtek jobban, mert a folytatás megint a vendégeknek sikerült, akik négypontos előnnyel várhatták az utolsó felvonást. Ebben azonban nagyon összekapta magát a triplákkal ezúttal hadilábon áló bonyhádi egylet, amelyet a rutinosabb rókák helyett most a fiatalok (Pavlik Botond, Kupai László, Kékesi Kolos) húztak, így meglett a kilencedik hely, ami a viszontagságos szezont követően jónak mondható eredmény, s mindent egybevetve elmondható, hogy érdemes volt bízni a fiatalokban, akik ugyan hullámzóan teljesítettek, de bizonyították, hogy igenis lehet rájuk építeni a jövő csapatát – akár itt Bonyhádon, akár Pakson. 

Az egyik fél második sikeréig tartó párharcot 2–1-re nyerte meg a Bonyhád, amely az első meccse 73–70-re húzta be, a másodikat a fehérváriak nyerték 85–72-re, de a legfontosabbat, a péntek estit megint csak a völgységiek húzták be, így nekik volt okuk az ünneplésre a végén.

Férfi NB I/B, Zöld csoport, a 9. helyért, 3. mérkőzés. 
Atomerőmű KSE Bonyhád–Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 64–62 (11–21, 21–11, 14–18, 18–12). 
Bonyhád, városi sportcsarnok, v.: Földi L., Téczely R., Fodor S. 
A csapatok legjobb dobói: Pavik B. 20/9, Arnold 8, Imre 7, Kékesi 5, Heimann 5, iletve Simon B. 18/3, Molnár D. 14/6, Bata O. 14/6. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!