Verseny

2023.05.15. 14:05

Országos első helyezést is elértek a bonyhádi lövészek

Érmekből nem volt hiány a hétvégén, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Iskola lövészei szombaton az I. Balogh György Emlékverseny (országos légpuskás lövészverseny) döntőjén kiváló eredményekkel vettek részt Komáromban.

Farkas Eszter

A Petőfisek csapatának tagjai a pandamaci kabalájukkal (Beküldött kép)

A vármegyei megmérettetés után Pécsről, a lövésszakkörből tizenkét diák különböző kategóriákból jutott be az országos döntőbe. A tanulókat Beke Zoltán és Szavári Attila felkészítő tanárok kísérték el. 

– Ezen a hétvégén Komáromban nem a csapadék, hanem az érmek hullottak a tanítványaink nyakába. Általános iskolai kategóriában Gyergyói Máté Bende az országos első, Szénási Áron a harmadik, Szántó Levente pedig a nyolcadik helyet szerezte meg. A középiskolás lány kategóriában Nyul Mariann arany-, Császár Csenge ezüstérmes lett, míg Tandi Klára negyedik helyezést ért el. A fiúknál Szénási Ákos második, Goják Richárd negyedik és Orsós Ádám hatodik helyezést érte el. A rugós légpuskás kategóriában Baumgartner Katalin az első helyen végzett, míg Fábián Patrícia gázos légpuska kategóriában, az általános iskolások egyéni versenyén bronzérmes lett – tájékoztatta lapunkat Szavári Attila, a bonyhádi iskola tagintézmény-vezető helyettese. 

A csapatversenyben a Császár–Nyul–Tandi hármas országos bajnokok, míg Tolna vármegye csapata (a Goják–Orsós–Szénási trió) az országos negyedik helyet érdemelte ki.

Gyergyói Máté Bende a legfiatalabb lövő címet szerezte meg, egyben kategóriájában százhetvenhárom köregységével a legjobb lövész címet is magáénak tudhatja. A lövészek május 19-én a diákolimpiai lövészverseny döntőjén Gyöngyösön vesznek majd részt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!