Női futsal NB I

2023.05.20. 19:41

Otthon is legyőzte a Budaörsöt, bajnoki bronzérmes a Tolna-Mözs!

Krascsenics Petra duplájával, valamint Nagy Noémi és Tancsa Bítia góljával a 2F-BAU Tolna-Mözs 4–0-ra legyőzte a Budaörs Futsalt, ezzel kettős győzelemmel szerezte meg a bronzérmet a női NB I-ben.

B. S.

Sorozatban harmadik szezonban szerzett érmet a bajnokságban a Tolna-Mözs

Forrás: Tolna-Mözsi női futsal oldala

Egyszerű volt a képlet Reveland Zoltán együttesének: ha az idegenbeli 2–0-s siker után otthon is nyerni tud, megszerzi a bajnoki bronzérmet. A budaörsiek nagyon tartalékosan, mindössze egy cserével érkeztek Tolnára, többek között az alapszakaszban a két legeredményesebb játékosuk, Koch Fruzsina és Buzás Emma sem tudta vállalni a játékost. 

Így is sokáig állták a sarat a házigazdával, mely Krascsenics Petra találatával a félidő végén szerezte meg a vezetést. A szünet után gyorsan megduplázta saját és csapata góljainak számát a válogatott támadó, majd Nagy Noémi és a hajrában a még csak 16 esztendős Tancsa Bítia is betalált (utóbbinak ez volt pályafutása első bajnoki gólja a felnőtteknél), kiütéses sikerrel megszerezve a harmadik helyet az NB I-ben.

A Tolna-Mözs egymás után harmadik szezonjában végzett dobogón a bajnokságban, két éve döntőt játszott, de ott a DEAC három meccsen jobbnak bizonyult, a tavalyi idényben pedig szintén bronzérmet szerzett az Astra ellen.

NB I, a 3. helyért, 2. mérkőzés
2F-BAU Tolna-Mözs–Budaörs Futsal 4–0 (1–0)
Tolna, v.: Mihálovics (Álló, Rácz Z.)
Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Krascsenics P., Kiss G., Nagy N. Csere: Wiesner, Bajcsy, Sajabó, Tancsa. Edző: Reveland Zoltán
Budaörs: Terdik T. – Kardosi, Terdik I., Tóth E., Balázs-Hegedűs. Csere: Fábián R. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Krascsenics P. (19., 22.), Nagy N. (33.), Tancsa (38.)
Az egyik fél második mérkőzéséig tartó párharc végeredménye: 2–0, a Tolna-Mözs javára

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!