Kosárlabda

2023.06.29. 17:31

A KSC-s Szücs Grétával a soraiban várja az U18-as Eb rajtját a magyar válogatott

Július elsején kezdődik Törökországban az U18-as női Európa-bajnokság. A magyar válogatottban a KSC-s Szücs Gréta is ott van.

Rónai Gábor

Szücs Gréta (balról) itt még a KSC-s csapatársakkal ünnepel, szombattól a válogatott csapattársakkal harcol az Eb-n

Fotó: Koncz Márton

A fiatal játékos az elmúlt szezonban vetette meg a lábát az Atomerőmű KSC Szekszárd első csapatában – Djokics Zseljko vezetőedzőtől egyre több lehetőséget kap a 17. évében járó magasember. A magyar nemzeti együttes a törökökkel, a lengyelekkel és a franciákkal szerepel a B-csoportban, s szombaton 21.30 órától éppen utóbbiak ellen kezd Konyában. 

Völgyi Péter együttesének jól sikerült a főpróbája, hiszen a kontinensbajnokság előtti utolsó két felkészülési mérkőzését egyaránt megnyerte. Mindkettőt a szerbek ellen vívták Szücs Grétáék, akik előbb 63–58-ra, majd pedig 65–45-re nyertek. A szekszárdi lány az elsőn 10, a másodikon 2 ponttal járult hozzá válogatottunk sikeréhez.

A konyai Európa-bajnokság július 9-én, vasárnap fejeződik be, a B-csoportban szereplő négyek mellett Belgium, Finnország, Németország, Izrael, Lettország, Szerbia, Spanyolország, Csehország, Olaszország, Litvánia, Portugália és Szlovénia korosztályos gárdái lépnek parkettre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!