Kerékpár

2023.06.25. 17:42

A párizsi olimpiáért is harcolnak a kerekesek az idei Gemenc Nagydíjon

A 2024-es párizsi olimpiai játékok kvalifikációjáért is tekernek majd a versenyzők július 14. és 16. között az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíjon.

TEOL

2022. 07. 17. Gemenc Nagydíj 2. szakasz Szekszárd - Szekszárd Fotó: Vanik Zoltán

Fotó: @Vanik Zoltan

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség, az UCI, 2.2-es versenyén világranglista pontokért harcolnak majd a kerékpárosok a világ minden tájáról, Guamtól Kolumbiáig – írják a esemény hivatalos közösségi oldalán. 

A rendezvény idén három napos lesz, a kiírásba ismét bekerült – néhány év kihagyás után – a hegyi időfutam, vagyis a prológ. Július 14-én, pénteken 18 órától egyenként tekernek fel a versenyzők a Garay térről a Kálvária-tetőre.

Július 15-én, szombaton az első szakasz, majd július 16-án a második szakasz is nagy küzdelmet hozhat, melyet érdemes lesz a helyszínen megnézni. 

A nevezett versenyzők közül az eddig legnagyobb név a kolumbiai Miguel Rubiano, aki 2012-ben szakaszt nyert a Giro d’Italia-n. Itt lesz majd a címvédő új-zélandi csapat a Bolton Equities is, vagy a tavalyi első szakasz győztese, a lengyel Damien Papierski.

Természetesen az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíjat idén is a Páinkás Csaba emlékére kiírt villanyfényes kritérium verseny zárja július 16-án este. 

A Gemenc Nagydíjról még több cikket talál itt, kattintson ide!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!