Kosárlabda

2023.06.08. 17:36

Az előző évinél is nagyobb sikere volt a Bodriballnak – képgalériával

Aki ott volt, nagyon élvezte, aki kihagyta, bánhatja, mert tényleg nagy buli volt az idei Bodriball a Bodri Birtokon. A nagy melegben negyvenhárom csapat százhetvenkét játékosa koptatta az aszfaltot.

R. G.

Fotó: Mártonfai Dénes

Nagyon sok pozitív kommentet olvastunk a rendező és szervező Fuss Bor Szóda Facebook-oldalán, már ebből is leszűrhető, hogy mindenki nagyon elégedett volt az idei eseménnyel.

De vasárnap, a helyszínen is azt tapasztaltuk, hogy fiatalok és idősek egyaránt kedvelik a rendezvényt, amely tavaly kezdett újfent hódítani Szekszárdon, s ezt, mármint a hódítást most mindenképpen kéretik szó szerint érteni. 

Persze senki se úgy képzelje el, mint amikor a Garay tértől a Szent István térig nyúló szakasz tele volt kosárpalánkokkal – itt a csodálatos környezetben fekvő Bodri Birtok varázsa adja az esemény különlegességét és egyediségét.  

Az idei programra 43 csapat nevezett, ami jóval több volt a 2022-es évinél, összesen 172 játékos pattogtatta a labdát, több mint nyolcvan meccset letudva reggeltől délutánig. 

Ha még több számot szeretnénk, akkor azt is rögzíthetjük, hogy 1680 percen keresztül küzdöttek a nevezettek, akik nem kevesebb, mint ötven liter bort fogyasztottak – persze a nagy meleg és a kedvező időjárás is belejátszott abba, hogy nagyon fogytak a hűsítő fröccsök.

Az ország több szegletéből jöttek nevezők, a teljesség igénye nélkül futott be csapat a Bodri Birtokra Óbudáról és Dunaharasztiból is, a vármegyéből a szekszárdiak mellett paksiak, bonyhádiak, bátaszékiek és dombóváriak is érkeztek, hogy részesei legyenek egy hamisítatlan kosaras dzsemborinak.

A szüleiket elkísérő gyerekek sem unatkoztak, volt ugrálóvár, lehetett hófánkozni, csillámtetkót készíttetni, és most is nagyon népszerű volt a habparti – ahogy az általában lenni szokott, legyen szó bármilyen eseményről. 

Barbarics Gergő a szervezők nevében azt mondta, nagyon örülnek a visszajelzéseknek, de most erőt kell gyűjteniük ahhoz, hogy jövőre újra nekiveselkedjenek az esemény megszervezésének. Hozzátette, mindenkinek köszönik, aki bármit tettek az esemény sikeréért, kiemelve a támogatókat és az önkénteseket is, akik odaálltak melléjük és segítették őket. 

II. Bodriball. A korcsoportok legjobbjai, 2011 után születettek: Dr. Ball. 2009-2010-ben születettek: Dzsoni El Triple. 2007-2008-ban születettek: Hustle. 1989-1999-ben születettek: Nem tudom Tesó (vegyes). Női felnőtt: Harsi Akadémia 96. 35 év felettiek: Grandmotherifgooddayhorse. Dobóversenyek. Hárompontosdobó verseny: Kalkán Bella. Crazy shot: Hirth Bálint. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!