Labdarúgás

2023.06.19. 15:29

Egy csatár és egy védő érkezését is bejelentette az NB I-es Paksi FC

Hegedűs János a Vasastól, Beke Péter pedig a Budafoktól érkezett az élvonalban játszó atomosokhoz.

TEOL

Hegedűs János és Haraszti Zsolt, a paksiak ügyvezetője

Fotó: Paksi FC

Egy védő és egy csatár szerződtetését jelentette be hétfőn a Paksi FC. Az OTP Bank Liga legutóbbi kiírását ötödikként záró zöld-fehér egylet előbb azt közölte, hogy leigazolta Hegedűs Jánost a Vasastól, majd pedig Beke Pétert szerezte meg a Budafok együttesétől. 

A 26 éves Hegedűs angyalföldi kitérője előtt Diósgyőrben két és fél évet, a Puskás Akadémiánál három és fél évet húzott le, de korábban a Haladásban és Budaörsön is játszott. Az U18-as válogatottban egyszer, míg az U21-esben ötször bizonyíthatott.

„Rögtön azzal kezdeném, hogy hatalmas megtiszteltetés volt a klub megkeresése. A Paks hosszú évek óta folyamatosan, a kezdetektől csak magyar játékosokkal, stabilan az első osztályban szerepel, ami nagyon pozitív. Több játékossal is beszéltem, legfőképpen Bertus Lalival, és mindenki kizárólag jó véleménnyel volt a paksi légkörről. Bízom a sikeres következő szezonban, amiért én is minden tőlem telhetőt megteszek majd. Szeretem, ha van rajtam teher, Bognár György vezetőedzőnk fociról alkotott filozófiájával pedig teljes mértékben azonosulni tudok” – fogalmazott a védő a klub honlapján.

A huszonkét éves Beke Péter 2017-ben a Ferencváros utánpótláscsapatától igazolt Hamburgba, ahol négy évet töltött, majd 2021 nyarán Zalaegerszegre szerződött. Innen került fél év múlva Budafokra. A többszörös U-válogatott támadó tavalyi szezonja kiválóra sikeredett, harmincöt tétmeccsen huszonegy gólig jutott. Találataiból hatot a MOL Magyar Kupában szerzett, a Vasas elleni elődöntőben mesterhármast ért el. 

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen csapathoz csatlakozhatok, mint a Paks – fogalmazott a klub hivatalos honlapjának Beke. – Rettentő sok motivációm és célom van mind egyénileg, mind a csapattal. Folyamatosan figyelemmel kísértem az NB I-et, és csak jókat hallottam az itteni közegről, emellett pedig pontosan tudom, mi az elvárás, mi a cél, beállok a sorba, és minden erőmmel harcolok a többiekkel együtt” – mondta Beke.

Mindkét játékos három idényre írt alá a PFC-hez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!