Sakk

2023.06.28. 14:28

Nagy Norbert és Hegedűs Bernát is aranyérmes a Magyar Bajnokságon!

Kiválóan teljesítettek a Tolna vármegyei fiatalok a Magyar Korcsoportos Sakkbajnokságon. Több aranyérmet is hazahoztak.

TEOL

Nagy Norbert és edzője, Gál Péter

Fotó: Beküldött kép

Három állomásos (Diákolimpia, Magyar Rapid Bajnokság, Olimpiai Reménységek Tornája) Grand Prix torna legjobb tíz játékosa kapott meghívást a korcsoportonkénti döntőre, ahol körmérkőzéses formában harcoltak az első helyekért. A lányoknál nyílt mezőnyökből kerültek ki a bajnokok.

Tolna vármegyét kisebb csapat képviselte, de két bajnoki címet is szereztek és több dobogós helyezést is elértek. Az U8-asoknál Nagy Norbert állva hagyta a mezőnyt, rajt-cél győzelmet aratott. Két fordulóval a vége előtt már bajnok volt, végül három pont előnnyel nyert. Az U10-eseknél Hegedűs Bernát 1,5 ponttal gyűjtött többet az ezüstérmesnél. Az U18-as lányoknál a Buri testvérek esélyesek voltak a bajnoki címre, de a hajrá egyiküknek sem sikerült. 

A bajnokok választhatnak, hogy az egyiptomi világbajnokságon, vagy pedig a romániai Európa Bajnokságon képviselik hazájukat.

U8, fiú (9 forduló, körmérkőzés): 1. Nagy Norbert (Decs 1990 SE, edzője Gál Péter) - 8,5 pont

U10, fiú (9 forduló, körmérkőzés): 1. Hegedűs Bernát (ASE Paks, edzője dr. Benedeczky Lehel) - 7,5 pont

U16, fiú (7 forduló, körmérkőzés): 3. Bodrogi Bendegúz (ASE Paks, edzője Molnár Béla és Galyas Miklós) - 4,5 pont

U18, lány  (7 forduló, körmérkőzés): 3. Buri Petra Zsuzsanna (ASE Paks, edzője Vidéki Sándor) - 4,5 pont, 4. Buri Kata (ASE Paks, edzője Vidéki Sándor) - 3,5 pont. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!