Labdarúgás

2023.06.11. 21:11

Nyolc válogatottal a kezdőjében játszott a teveli gálameccsen a Dárdai Team

Talán még egyszer sem volt ilyen erős, nyolc volt válogatott játékossal a kezdőjében állt fel a Dárdai Team Tevelen, ahol a helyi öregfiúkkal mérte össze tudását.

R. G.

Márton Gábor pacsizik le Szélesi Zoltánnal

Fotó: Kiss Albert

Fehér Csaba, Juhász Roland, Bódog Tamás, Szélesi Zoltán, Márton Gábor, Czvitkovics Péter, Lisztes Krisztián és természetesen a gálacsapat kapitánya, Dárdai Pál is ott volt a jótékonysági meccs kezdőjében, amelyet a helyi utánpótlás támogatására szerveztek. 

Ez volt a Dárdai Team első 2023-as fellépése, egy régi adósságát törlesztette a gárda azzal, hogy befutott Tevelre. Fischer József, a mérkőzés egyik szervezője mosolyogva konstatálta, hogy remek kis csapattal érkezett a gálacsapat, ahogy azt Bakalár László, a másik szervező megígérte. Egy olyan csapatnak, amelynek a kispadján Hosnyánszki Zsolt, vagy Gyánó Szabolcs ül, valóban nem lehet oka a panaszra. 

De jó kis csapatot verbuváltak össze a hazaiak is, elég csak Nagyfalusi Istvánt, Ambrus Zoltánt, Gergely Józsefet vagy Gergely Csabát említeni – jó páran megjegyezték, hogy velük nem ott tartana a megye egyes Medosz, ahol...

Régen voltak ilyen sokan futballmeccsen Tevelen, s talán még többen lettek volna, ha a rá-rázendítő eső nem riasztja el őket. A környékbeli településekről így is jöttek jó páran – hiába, nem minden nap játszanak ilyen futballisták ezen a gyepen. Jó volt látni a sok gyereket, akik egy-egy közös fotóért megrohamozták Lisztes Krisztiánt, vagy Czvitkovics Pétert, de ölelgették a helyieket is, mégiscsak ők az igazi sztárok. 

Akik ott voltak, azok rengeteg szép jelenetet és öt gólt is láthattak. A Dárdai Team – amely most nem a megszokott Hertha-mezben játszott – már 3–0-ra is vezetett a strandfocis Badalik Szabolcs, Lisztes Krisztián és Gyánó Szabolcs találatával, de a hazaiak azonban összekapták magukat, s 3–2-re feljöttek, sőt még egy tizenegyest is lőhettek, de az kimaradt... A még aktív Simon Tibor és Dézsi János lőtte a két gólt, majd Vituska Norbert bombázott a keresztlécre a tizenegyespontról. 

A Dárdai Team nem megy messzire, jövő szombaton Simontornyán is megmutatja tudását – jót fog tenni az ottani focinak ez a reklám, talán nem végleges az STC visszalépése, s az új idényben – akár Dárdaiéknak is köszönhetően – újra ott lesznek majd valamelyik pontvadászatban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!