Íjászat

2023.06.23. 08:46

Öt aranyat nyert a hat paksi induló a felkészítő versenyen

Remekeltek a Paksi Celőke ÍE versenyzői az egyesület hazai rendezésű versenyén.

TEOL

Fotó: Kovi Gergo

Hatan indultak, öten megnyerték közülük a kategóriájukat. Ez kiváló előjel a júliusban esedékes soproni Európa-bajnokság előtt. Mint azt Makai Róbert, az egyesület elnöke elmondta, az indulóknak 28 célt kellett leküzdeniük, célonként négy vesszővel kísérletezhettek a mesterlövészek. 

„Ez a fajta verseny az íjászaton belül is a legnehezebb szakág és annak legnehezebb rendszere. Mind fizikálisan, mind mentálisan nagyon megterheli a versenyzőket” – fogalmazott.

A lövésszám, a célok távolsága, ami többször meghaladta a 70 métert, illetve a pálya hossza valamint a meleg is igen csak megnehezítette az íjászok dolgát. Összesen 62 íjász indult a megmérettetésen, köztük azok, akik júliusba az Eb-n is rész vesznek. 

A Paksi Celőke ÍE eredményei. BU junior férfi: 1. Helfrich Patrik. BU felnőtt férfi: 1. Helfrich Zsolt. FS(R) junior férfi: 1. Kelemen István Ferenc. FU ifjúsági férfi: 1. Gungl Benjamin Csaba. FU felnőtt férfi: 1. ifj. Bóka László, ...7. Bóka László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!