Cselgáncs

2023.06.12. 10:50

Taroltak a vármegyei dzsúdósok a serdülő diákolimpián

Mosonmagyaróvár adott otthont a serdülő korosztályú cselgáncs diákolimpiának, melyről a Gemenc JK négy, az Atomerőmű SE két, a Dombóvár egy érmes helyezést szerzett.

B. S.

A Gemenc JK valamennyi indulója dobogóra állhatott (jobb szélen Szepesi Dávid edző)

Forrás: Gemenc JK

Utolsó korosztályként a serdülőknek is megtartották az idei diákolimpia országos döntőjét, ahol kiváló vármegyei eredmények születettek. Közülük a legnagyobb létszámmal az Atomerőmű SE képviseltette magát Mosonmagyaróváron hét dzsúdóssal. Izsák Simon a 45 kilósak, Pálszabó Levente 66 kilogrammban szerzett bronzérmet, míg Kovács Ágoston (55 kg) és Anderkó Bence (73 kg) a pontszerző ötödik helyen végzett.

A Gemenc JK ugyan csak négy cselgáncsozóval utazott, de valamennyien dobogóra állhatott. A fiúk 45 kilogrammos súlycsoportjának első két helyét ismét a szekszárdiak sajátították ki, a döntőben Fülöp György győzte le klubtársát, Beke Csongort. Az 55 kilósak között Szepesi Botond, a lányok 48 kilogrammos versenyében Vaszari Kinga gyűjtött be egy bronzérmet.

A dombóváriakat Palánki Sára képviselte, a 40 kilós dzsúdós a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Az éremtáblázat élén a Miskolci VSC végzett három arannyal, a Gemenc JK az ötödik, az ASE a 26., a Dombóvár a 32. helyen zárta a serdülő diákolimpiát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!