Atlétika

2023.06.13. 09:20

Vindics-Tóth Lili Anna is tagja a csapat Európa-bajnokságra utazó keretnek

A dombóvári születésű atléta is ott lesz a magyar válogatott tagjaként a csapat Európa-bajnokságon, a viadalt a június 21-én rajtoló Európa Játékok keretein belül rendezik meg.

MTI/TEOL

Vindics-Tóth Lili Anna 1500 méteren áll rajthoz ez Európa Játékokon

Fotó: Tumbász Hédi

Scheidler Géza, a magyar szövetség sportszakmai igazgatója az MTI-nek elmondta, az a célkitűzés, hogy a válogatott a második divízió 16 csapatos mezőnyének első negyedében végezzen. Az élvonalba a legjobb három jut fel. A cél elérésében segíthet a dombóvári születésű, de már a Budapest Honvéd színeiben versenyző Vindics-Tóth Lili Anna. A tokiói olimpiát megjárt középtávfutó, aki nemrég 15:45,69-es egyéni csúccsal az ötödik helyen végzett 5000 méteren a Bergenben megrendezett Trond Morton Games silver kategóriás versenyen, ezúttal 1500 méteren áll rajthoz.

A MASZ közléséből kiderül, a lengyelországi Chorzówban rendezendő 2. divíziós Európa-bajnokságon a legjobb magyar atléták a kalapácsvető Halász Bence kivételével mind ott lesznek, így többek között Takács Boglárka, Márton Anita, Sulyán Alexa, Kozák Luca és Rivasz-Tóth Norbert is ott lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!