Kosárlabda

2023.07.21. 18:09

Tehetséges fiatalt vett kölcsön Szombathelyről az Atomerőmű SE

Kölcsönvette Szombathelyről Sövegjártó Ábelt az Atomerőmű SE NB I-es férfi kosárcsapata.

Rónai Gábor

Sövejártó Ábelben (a labdával) Csirke Ferenc szerint komoly potenciál van

Fotó: Unger Tamás

Fiatal játékossal bővítette játékoskeretét az Atomerőmű SE. Sövegjártó Ábel kölcsönszerződés keretében érkezik a tavalyi bajnoktól. A 2002-es születésű 202 centiméter magas, 92 kilogrammos, hármas, illetve négyes poszton bevethető fiatal 40 mérkőzésen lépett pályára a szombathelyi alakulat színeiben az előző szezonban, plusz az U20-as csapatban is kivette a részét a munkából. Ábel ugyan két évre aláírt a sárga-feketékhez a nyár elején, azonban a fejlődése szempontjából jó döntésnek találták a paksi „kitérőt”.

„Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a klubhoz, izgatottan várom a szezon kezdetét és azt, hogy megkezdjük a közös munkát. Biztos vagyok benne, hogy jól fogom érezni magam és bízom benne, hogy sikeres szezon elé néz a csapat és én minél többet tudok majd segíteni a célok elérésében. Azt ígérhetem, hogy mindent megfogok tenni ennek érdekében” – összegzett a paksi klub hivatalos oldalán Sövegjártó. 

Csirke Ferenc vezetőedző elsősorban a hármas poszton, bedobóként számít az új szerzeményre. 

„Mindenképpen szerettünk volna hármas posztra igazolni egy fiatal, de már pici tapasztalattal rendelkező játékost. Ábel pont ilyen játékos, nagy fejlődési potenciállal. Elsősorban hármas poszton számítok rá. Stabil védekezést és bátor támadójátékot szeretnék. Versenyhelyzet lesz a fiatalok között, ami mindenképp jót fog tenni nekik is és a csapatnak is” – mondta Csirke Ferenc vezetőedző. 

A paksiak korábban két fiatal, Dorogi Gergő és Radics Gerzson érkezését jelentették be, illetve leigazolták a grúz Duda Sanadzét és a szlovák Mario Ihringet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!