Kosárlabda

2023.07.05. 07:21

Már a nyolc közé jutás a tét Szücs Grétáék számára az U18-as Eb-n

Már a legjobb nyolc közé kerülés a tét a magyar női válogatott számára Konyában.

Teol.hu

Szücs Grétáék két győzelemmel vették fel a ritmust az Eb-n

Fotó: FIBA

A franciák elleni vereség után mindkét csoportmeccsét behúzta a magyar női válogatott a Törökországban zajló U18-as Európa-bajnokságon. Völgyi Péter csapata a gallok elleni 61–41-es vereség után előbb a lengyeleket verte meg 79–40-re, majd pedig a házigazda törököknél bizonyult jobbnak (67–48). 

A szekszárdi Szücs Grétával felálló magyar együttes így a B-csoport második helyén végzett, s ma előbb az olaszokkal mérkőzik. Amennyiben nyer, úgy a Szlovénia–Izrael összecsapás győztese ellen a legjobb négybe jutásért léphet pályára Konyában. 

Az Atomerőmű KSC 16 éves magasembere az eddigi három Eb-mérkőzésén 3,7 pontot, 2,7 lepattanót és 0,7 asszisztot átlagolt, a legjobban épp a törökök elleni hétfő esti csoportmeccse sikerült, amikor is 8 ponttal, 3 lepattanóval és 3 labdaszerzéssel zárt. 

A törökországi Európa-bajnokság vasárnap fejeződik be aztán rá két hétre, július 29-én máris kezdődik az U20-asok kontinensbajnoksága Litvániában, mégpedig egy újabb szekszárdival, a válogatott kapitányának választott Miklós Melindával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!