Maraton kajak-kenu

2023.07.02. 13:25

Megvédheti Európa-bajnoki címeit Kiszli Vanda

Ahogy az várható volt, az Atomerőmű SE klasszisa, Kiszli Vanda is bekerült a magyar maratoni kajak-kenu válogatott Európa-bajnoki keretében, így megvédheti címeit Horvátországban.

Berg Sándor

Forrás: MKKSZ

A szakág idei első nagy nemzetközi versenyére húsz fős magyar válogatottat nevezett a honi szövetség, a keretben természetesen ott van a hétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Kiszli Vanda is. Az Atomerőmű SE kajakosa a rövidkörös 3,4 és a klasszikus 26,2 kilométeres távon áll rajthoz, ezzel esélye nyílik megvédeni tavaly szerzett címeit.

Kiszlit az idei szezonban még nem senkinek sem sikerült megvernie. Megnyerte a kaposvári Vígh Sándor Emlékversenyt áprilisban, majd duplázott, vagyis egyes mellett a szolnoki Csikós Zsókával párosban is első lett májusban a Győrben megrendezett maratoni országos bajnokságon, és „kikacsintva” a gyorsasági szakágra, utcahosszal győzött a szegedi világbajnoki válogatón 5000 méteren. A Maty-éren rendezett viadalon először volt futószakasz az öt kilométeren.

A paksi klasszis a hosszabb távon háromszoros címvédőként várja a július 13-16. között a horvátországi Slavonski Brodban rendezendő kontinenstornát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!