Kajak-kenu

2023.05.01. 13:31

Kiszli Vanda győzelemmel melegített a maratoni országos bajnokságra

Vígh Sándorra emlékeztek Kaposváron, az évadnyitó maratoni versenyen, amelyet a hazai élversenyzők a május végi országos bajnokság főpróbájának tekintettek.

R. G.

Kiszli Vanda fogadja a győzelemért járó gratulációt

Fotó: MKKSZ

Az elmúlt évek meghatározó versenyzői közül a paksi Kiszli Vanda, Czéllai-Vörös Zsófia és az ex-tolnai Boros Adrián is rajthoz állt, míg az esemény díszvendége a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) Maraton Bizottságának elnöke, Ruud Heijselaar volt. Faludy András, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Versenysport Bizottságának elnöke, a Kaposvári Vízügy SC vezetőedzője izgalmakkal teli és sikeres eseményről számolt be.

„Az időjárás hőmérsékletileg megfelelő volt, a szél sajnos feltámadt napközben, ami sokszor nehezítette a versenyzők haladását – kezdte értékelését Faludy András. – Kétszáznegyvenhárom nevezés érkezett, minden korosztályban voltak izgalmas futamok. A közönség számára nagy meglepetés volt, hogy a felnőtt férfi kajakban esélyesként induló Boros Adrián végül alulmaradt a nála több, mint 10 évvel fiatalabb Péli Zalánnal szemben. A nőknél is szintén eseménydús futamokat láthattunk. Kiszli Vanda nagy esélyesként nyerte a női 20 km-es számot, mögötte viszont Csépe Panna ért be másodikként, legyőzve a világbajnok Czéllai-Vörös Zsófiát” – összegzett a szakember a honi szövetség oldalán. 

A Deseda tavon megtartott esemény színvonalát az ICF Maraton Bizottságának elnöke, Ruud Heijselaar jelenléte is emelte, aki komolyabb betekintést nyert a szakág magyarországi működésébe.

A győri Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságot május 26-28. között tartják, amely egyben a júliusi bródi Európa-bajnokságra is válogat.

A verseny eredményeit ezen a linken lehet megtekinteni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!