Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj

2023.07.15. 18:07

Olasz szakaszsiker, Rehán maradt a kék trikó a Gemenc Nagydíjon

A Solme-Olmo olasz kerekese, Simone Buda nyerte az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj első szakaszát, de az összetettben továbbra is a cseh Filip Reha áll az élen.

Berg Sándor

Egyszerre ért vissza a mezőny a 177,5 kilométer megtétele után a célba

Fotó: Makovics Kornél

A rekkenő hőség ellenére komoly tempót ment a mezőny az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj első országúti szakaszán, mely háromszor tette meg a Medina, Szedres, Tengelic, Kölesd útvonalat. Köztük a cseh Martin Voltr (RRK Group Pierre Baguette Benzinol) volt a legaktívabb, aki a „bemelegítő” Decs, Sárpilis, Várdomb körben elszökött a többiektől, s el is vitte az első – majd később Szedresnél a harmadik – részhajrát Szekszárdon. A 177,5 kilométeres etap végén a mezőny egyben ért vissza a vármegyeszékhelyre, a hajrát végül az olasz Simone Buda (Solme-Olmo) nyerte meg honfitársa, Filippo Fortin (Maloja Pushbikers) és az osztrák Stefan Kovar (Team Hrinkow Advarics) előtt.

A pénteki prológot megnyerő Filip Reha (Elkov-Kasper) megőrizte összetettben az első helyét és így a kék trikót, valamint övé maradt a legjobb U23-asnak járó fehér dressz is. A legjobb sprinternek járó zöld felsőt a szakaszgyőztes Buda viselheti a vasárnapi második szakaszon, a legjobb hegyimenőnek dukáló narancssárga mezt pedig Voltr érdemelte ki. A legjobb magyarként ezúttal is Filutás Viktor (HRE Mazowsze Serce Polski) ért célba, így megtarthatta a piros megkülönböztető trikót.

A vasárnapi etap a hegyet kedvelőké lesz, a versenyzők egy sárközi kör után háromszor másszák meg a szálkai emelkedőt egy Várdomb-Szálka-Palatinca-Kismórágy körön belül, a befutó Szekszárdon a Béla király téren. A mezőny 9.45 órakor vág neki a 144,6 kilométeres szakasznak a vármegyeszékhely központjából, a leggyorsabbak várhatóan 9.57, 10.43, 11.29 és 12.14 órakor érnek oda a szálkai Mausz-kápolnához. Szintén vasárnap, 20.15 órakor a hagyományos villanyfényes kritériumverseny, a Pálinkás Csaba Emlékverseny zárja le a nagydíjat.

Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíj, 2. szakasz
Forrás: gemencgp.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!