Kerékpársport

2023.07.12. 16:13

Új-Zélandról, Kolumbiából és Dél-Afrikából is jön bringás a Gemenc Nagydíjra

Húsz ország 153 kerekese áll rajthoz az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíjon, amely pénteken a hegyi időfutammal rajtol.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Új-Zélandról, Kolumbiából, Ausztráliából és Dél-Afrikából is érkeznek kerékpárosok az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíjra – tájékoztattak a szervezők. Arról is beszámoltak, hogy a mezőnyben 22 magyar kerékpáros teker majd. A szekszárdi színeket idén egyetlen bringás, Istlstekker Zsolt képviseli, Mészáros Bence ezúttal nem méreti meg magát. 

A legfiatalabb csapat az olasz Gallina Ecotek Lucchini 20 éves átlag életkorral, a legidősebb csapat pedig a német Maloja Pusbikers 28,5 éves átlaggal. A legfiatalabb versenyző a szlovén Aljaz Turk az Adria Mobil csapatából, ő karácsonykor töltötte be a 18. életévét. Legidősebb versenyző pedig a magyar Varga László a Green Riders csapatából, ő 44 évesen pattan majd nyeregbe. A mezőnyben 25 versenyző van 20 év alatt, 113-n vannak 20-30 év között, 14-n 30-40 között és egy versenyző 40 felett.

A legrutinosabb gemences múlttal Péter Kusztor büszkélkedhet, neki 38 évesen ez már sokadik Gemenc GP rajtja lesz. De így sem dönti meg az első Gemenci Nagydíjon győztes Szuromi György rekordját, aki 20-szor állt rajthoz a nagydíjon. 

Az idei verseny most pénteken 18 órától az egyenkénti indítású hegyi időfutammal, a prológgal kezdődik. Szombaton és vasárnap jön a két országúti szakasz, az első 13.20-kor, a második 9.45 órakor rajtol. Vasárnap délután indulnak majd az MKSZ Liga sorozat utánpótlás versenyei, hobbi versenyek, 19 órától kerékpáros felvonulás, majd 20 órától jön a Pálinkás Csaba-emlékverseny, a lámpafényes háztömbkörüli száguldás. 

Lezárások már a prológ alatt is!
Több útszakaszt is lezárnak a Gemenc Nagydíj miatt, a szervezők a közlekedők türelmét és megértését kérik. Pénteken a Garay tér, Béla tér, Munkácsy utca, Kilátó útvonalon haladnak majd a versenyzők, ahol teljes útzár lesz 17.30 és 20.30 óra között. A Munkácsy, Ybl, Móricz utcák kereszteződésében a közlekedést szakaszosan biztosítják majd. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!