Kosárlabda

2023.07.27. 09:00

WNBA: Nikolina Milics nyerte a volt KSC-játékosok csatáját

A Minnesota Lynx hazai pályán – a szerb Nikolna Miliccsel és Juhász Dorkával – 97–92-re legyőzte a Goree Cyeshát soraiban tudó Washington Mystics együttesét a tengerentúli női profi kosárlabdaliga (WNBA) csütörtök hajnali mérkőzésén.

Berg Sándor

Nikolina Milics (labdával) 8 pontot és 3 lepattanót jegyzett

Fotó: Dömötör Csaba

Az Atomerőmű KSC Szekszárdot az előző három évben erősítő Goree Cyesha első szezonját tölti a WNBA-ben, így először találkozhatott ellenfélként korábbi csapattársával, Nikolina Miliccsel. Az egymás elleni csatát az amerikai születésű magyar válogatott erőcsatár nyerte, aki 13 játékperc alatt 9 pontot és 1 lepattanót szerzett, míg a szekszárdiakat a 2021/2022-es szezonban erősítő szerb center 8 pontig és 3 lepattanóig jutott a pályán töltött hét percben. A találkozót viszont a Minnesota nyerte öt ponttal, többek között az újoncszezonját töltő Juhász Dorka 7 pontjának, 9 lepattanójának és 2 gólpasszának köszönhetően.

A Lynx 11 győzelemmel és 13 vereséggel a nyugati konferencia harmadik helyén áll, összesítésben pedig a rájátszást érő hetedik pozíciót foglalja el, míg a fővárosiak 12/11-es mérleggel keleten negyedikek, a tizenkét csapatos össztabellán pedig hatodikak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!