Küzdősport

2023.08.17. 12:20

A bátaszéki karatésok célja az Európa-bajnokság

Augusztus elejétől elkezdte őszi felkészülését a BSE Karate Szakosztálya, mondta Nagy Ákos edző. A november első hétvégéjén Belgiumban megrendezésre kerülő Wado-Kai Európa Bajnokságig hét versenyhétvége vár a sportolókra, melyből több országhatáron kívüli megmérettetés lesz.

Mauthner Ilona

Szeptemberben Horvátországba, Csáktornyára utazik a csapat, majd a több mint 2000 nevezőt számláló Budapest Open-nel folytatódik a versenysorozat. A tizenháromhetes ciklus során, a kemény heti 4-5 edzésen kívül további nagyon komoly megmérettetések várnak a fiatalokra. A sportolók a horvát és lengyel nyílt bajnokságokon is részt vesznek, melyek a közép-európai versenysorozat meghatározó eseményei. Ezek a programok kimondottan a nemzetközi mezőnyhöz való alkalmazkodást hivatottak segíteni, számolt be a tájékoztatóról a BátaszékMost hírportál.

Fotó: Nagy Ákos

A hazai versenyek sem maradnak el a sorból. A Vidék Magyar Bajnokság, az Országos Diákolimpia, az Avas Kupa és a Wado Magyar Bajnokság mind olyan események, ahol a karatékák sikerélményeket gyűjthetnek és lehetőségük nyílik több kategóriában is megmérettetni magukat, akár 7-8 mérkőzés erejéig.

– A célverseny a november első hétvégéjén megrendezésre kerülő Wado-Kai Európa Bajnokság lesz, ahol szeretnénk, hogy minél több bátaszéki sportoló lehetőséget kapna. Ezúttal is mindent megteszünk azért, hogy sikeresen zárjuk az EB-t, mint legutóbb Macedóniában – mondta Nagy Ákos, edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!