Atlétika

2023.08.14. 12:17

Ezek a sztárfellépők adnak koncertet minden idők legszebb maratonpályája mentén

Már csak öt nap, és augusztus 19-én elkezdődik Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság.

Teol.hu

Hétfőn délelőtt a belvárosban, a Hősök terén a magyar szervezőbizottság egy sajtótájékoztató keretein belül leleplezte a különleges kábelkamera-rendszert, beszámolt a maraton útvonalát érintő lezárásokról, valamint ismertetőt adott a maratoni versenyek idején a szurkolók számára elérhető programokról – írja az ORIGO.

Az atlétika egyik legnépszerűbb versenyszáma a maratonfutás, amelyet Budapest utcáin ingyenesen lehet majd megtekinteni a vb utolsó hétvégéjén: a női augusztus 26-án, a férfi 27-én reggel 7-kor rajtol el. A szervezők a világ legszebb maratonpályáját hozzák létre a Hősök tere – Andrássy út – Bajcsy-Zilinszky út – Roosevelt tér – Lánchíd – Alagút – Várkert bazár útvonalon kialakított 10 kilométeres körpályán, és a Hősök terét a Kodály körönddel összekötő 980 méter hosszú szakaszon már fel is építettek egy, a közvetítést még látványosabbá tevő kábelkamera-rendszert.

A budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Németh Balázs az esemény elején elmondta, két, 40 méter magas és 60 tonnás daru között van kifeszítve ez az egyedülálló, majdnem egy kilométer hosszúságú kábelrendszer.

A teljes cikket itt olvashatja el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!