Cselgáncs

2023.08.05. 15:07

Győztes párharc nélkül búcsúzott Gercsák Szabina a budapesti Mesterek Tornájától

A világ- és Ázsia-bajnok japán Niizoe Szaki állította meg Gercsák Szabinát a budapesti Papp László Sportarénában rendezett Mesterek Tornáján, amivel az Atomerőmű SE dzsúdósa helyezetlenül zárta az olimpiai kvalifikációs viadalt.

Berg Sándor

Gercsák Szabina egy meccsen küzdhetett hazai közönség előtt

Fotó: Árvai Károly

Mindössze negyvenegy másodpercig tartott a sportág idei legjelentősebb viadala Gercsák Szabina számára, aki ez idő alatt egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el a Papp László Sportaréna küzdőterén. Az ASE Európa-bajnoki bronzérmes cselgáncsozója mérkőzés nélkül jutott tovább a 16 közé, mivel belga riválisa sérülés miatt nem állt ki ellene. 

A nyolcaddöntőben nem mással, mint a 70 kilogrammos világranglistát vezető, világ- és Ázsia-bajnok Niizoe Szakival csapott össze, aki bizonyította is klasszisát. A találkozó mindössze 41 másodpercig tartott, amikor a japán a paksi dzsúdós mögé lépett, hanyatt döntötte őt, és ippongyőzelmet aratott.

Nemcsak Gercsák Szabina számára ért véget a Mesterek Tornája szombati játéknapja, de a többi hét magyarnak, Ungvári Attilának, Demeter Marcellnek, Szegedi Dánielnek, Szabó Áronnak, Varga Brigittának és Czerlau Jennifer is. A 21 éves világbajnoki bronzérmes Özbas Szofinak pedig el sem kezdődött, miután a Honvéd kiválóságának nem sikerült a fogyasztása, így a sérülésveszély elkerülése érdekében a szakmai vezetés úgy döntött, hogy nem indítja el az idei év legfontosabb olimpiai kvalifikációs viadalán.

A pénteki versenynap egyetlen magyar pontszerző helyezését Pupp Réka szállította, a paksiak Eb-bronzérmes klasszisa 52 kilogrammban ötödik helyen zárt.

A vasárnapi zárónapon hat magyar, köztük az Atomerőmű SE kétszeres olimpikonja, Cirjenics Miklós lép tatamira a magyar fővárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!