Kosárlabda

2023.08.31. 20:32

Hét ponttal kikapott a brnóiaktól az Atomerőmű SE

Elveszítette csehországi felkészülési mérkőzését a 2023/2024-es NB I-es férfibajnokságra készülő Atomerőmű SE.

Rónai Gábor

Maliek White két pontot dobott a csehek elleni összecsapáson

Csirke Ferenc csapata nemzetközi túrája első fellépésén, csütörtök délután a Basket Brno otthonában vendégszerepelt, s nagy küzdelemben 73–66-os vereséget szenvedett. A grúz válogatottal a világbajnokságon szereplő Duda Sanadze kivételével mindegyik légiós pályára lépett a piros-kékeknél, még az a Derrick Woods is, akinek a leigazolását egyelőre jogi akadályok nehezítik. 

Hiányzott ugyanakkor Eilingsfeld János, aki még nem tudott bekapcsolódni a közös munkába. Bár még csak ismerkednek egymással a játékosok, azért voltak szép dolgaik a paksiaknak. A legjobb teljesítményt Keith Wright Jr. nyújtotta, aki 18 pontja mellé 9 lepattanót is leszedett. A hazaiak kispadján másodedzőként ott ült Jan Pavlik, aki volt az ASE játékosa, edzője és egy ideig a szakosztályt is vezette a piros-kékeknél. 

Nemzetközi férfi felkészülési mérkőzés
Basket Brno–Atomerőmű SE 73–66 (19–14, 17–18, 21–14, 16–20)
Az ASE pontszerzői: Ihring 20/9, Wright Jr. 18, Woods 12, Kovács Á. 10/3, Pajor 2, White 2, Dorogi 2, Sövegjártó, Radics, Gulyás M. 

Az Atom pénteken 17 órától Pozsonyban, az Inter Bratislavával méri össze erejét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!