Labdarúgás

2023.08.19. 12:31

Ilyen sem volt még, ma kezdődik a kvalifikációs focibajnokság

Ilyen sem volt még Tolna vármegyében, kvalifikációs, azaz összevont bajnokságban küzdenek az első és második osztály csapatai.

Teol.hu

A Tolna Vármegyei Kvalifikáció 2023/2024-es szezonjára tizenöt csapat nevezett. Ősszel tizennégy fordulót játszanak a csapatok, tavasszal az első nyolc helyezett a vármegyei első ligában folytatja, míg a maradék hét a vármegyei második osztályban szerepel majd. 

A nyitókör rögvest csonka lesz, hiszen a Bonyhád-Börzsöny SE és a Bátaszék SE összecsapását a két klub megegyezése alapján egy későbbi időpontra halasztották. A Nagymányoki SE pedig a rajton szabadnapos lesz, azaz hat mérkőzéssel indul a szezon.

Az összecsapások közül kiemelkedik a Kakasd SE és a Tevel Medosz SE összecsapása – a két völgységi település mindig igazi presztízsmeccset szokott játszani, s vélhetően így lesz ez most is. De ugyancsak pikáns találkozót ígér a két szomszédvár, a Tolna VFC és a Faddi SE összecsapása is. 

Az 1. fordulóban, augusztus 19., szombat: Tengelici SE–Bölcskei SE (v.: Éreth A.), Kakasd SE–Tevel Medosz SE (v.: Vámosi A.), Dombóvár FC–Kisdorogi FC (v.: Maczik M.), Mórágyi SE–Bonyhád VLC (v.: Farkas R.), Aparhanti SE–ASE Paks (v.: Szappanyos Sz.), Tolna VFC–Faddi SE (v.: Szabó P.) 17 óra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!