Asztalitenisz

2023.08.28. 13:48

Magyar bajnok lett párosban a szekszárdi Kizakisz Nikosz

A szarvasi Szántosi Dáviddal párban aranyérmet nyert az U17-es korosztályban a szekszárdi Kizakisz Nikosz a budapesti ranglistaversenyen.

Teol.hu

Kizakisz Nikosz (kékben) és Szántosi Dávid az U17-eseknél aranyérmet nyert

Fotó: Szilvi Hoffer

Újabb arannyal gazdagította éremgyűjteményét a szekszárdi Kizakisz Nikosz. A Yorgos SE sportolója – aki debreceni színekben játszik a férfi NB I-ben – ezúttal párosban állhatott fel a dobogó legfelső fokára, mégpedig korábbi válogatottbeli társa, a szarvasi Szántosi Dávid oldalán. Az elődöntőben előbb az U19-es bajnok Lei Balázs, Varga Botond duót verték meg 3:0-ra, a fináléban pedig az Oroszki Péter, Epinger Márton egységnél bizonyultak jobbnak kiélezett, nagy csatában, 3:2-re. 

Egyesben az U17-eseknél nem sikerült a négybe jutnia Nikosznak, mert a negyeddöntőben 4:3-as vereséget szenvedett Epinger Mártontól. Az U19-eseknél pedig Köllő Ábeltől kapott ki 3:2-re a nyolcba kerülésért. Mindkét korosztályban Lei Balázs, az Ambrus Akadémia tehetsége vitte el az aranyat, aki az U19-es párosverseny megnyerésével így triplázott. Fejben kell sokkal összeszedettebbnek lennie Nikosznak, mondta az édesapja, hozzátéve, hogy a Szántosival megnyert aranyérmük azt bizonyítja, hogy kár volt a „gyerekeket” szétszedni, mert most is bebizonyosodott, hogy kiválóan megértik egymást. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!