Európa-konferencialiga

2023.08.11. 12:59

Máté Csaba: A harmadik gólnál éreztem, hogy a hazaiak feladták a harcot – Videóval

A szekszárdi Máté Csaba vezette Ferencváros többek között a Paksról igazolt Varga Barnabás mesterhármasával fölényes, 6–1-es győzelmet aratott a máltai Hamrun Spartans vendégeként az Európa-konferencialiga selejtezőjének harmadik fordulójában első mérkőzésén.

Teol.hu

Máté Csaba szerint a végeredmény sok jóval kecsegtet

Fotó: Árvai Károly

Az OTP Bank Liga előző kiírásában a Paks színeiben gólkirály Varga Barnabás a második félidőben szűk negyedóra alatt mesterhármast szerzett a szigetországi rivális ellen, ezzel a magyar válogatott csatára eddigi hat fellépésén összesen ötször volt eredményes a fővárosi zöld-fehérek szerelésében. 

„Természetesen nagyon örülünk a nagy arányú győzelemnek, én pedig külön a három gólnak. Jó mentalitással léptünk pályára, sikerült elérnünk, amit szerettünk volna. Szeretnénk a visszavágón a saját szurkolóink előtt is nyerni. Az első félidőben sem játszottunk rosszul, de a másodikban gyorsabban járattuk a labdát, ez lehetett a kulcs” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Varga Barnabás, aki a mértékadó Transfermarkt szerint 800 ezer euróért váltott klubot a nyáron.

Máté Csaba a mérkőzés után sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a mérkőzés – és egyben talán a párharc – a harmadik gól után dőlt el.

„Fontos volt az első gól, meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Az első félidőben is sok jó támadásunk volt, a védekezésünkben volt egy-két alkalommal hiba, akadtak lehetőségei az ellenfélnek. Sok energiát kellett beletenniük, hogy labdát szerezzenek, ezért is lehetett könnyebb a második félidő. A harmadik gólnál éreztem, hogy a hazaiak feladták a harcot. Ilyen a futball lélektana. A csapatunk viszont nem állt le, a játékosok keresték a további lehetőségeket, így lett nagy különbségű a győzelem – a hat-egyes végeredmény valóban sok jóval kecsegtet a továbbjutást illetően – idézi a szekszárdi születésű szakember szavait a Nemzeti Sport Online. 

A vezetőedző hozzátette, nem hegyezné ki pusztán Varga Barnabásra a mérkőzést.

„Nem hegyezném ki pusztán Varga Barnabásra ezt a mérkőzést. Összesen öt nyári új igazolásunk lépett pályára, és tény, ezúttal a csatárunk szerezte a gólok felét, de fontos, hogy azt láttam az összes támadó játékosunkon, éhesek arra, hogy eredményesek legyenek, s szeretnének a kapuba találni. Varga Barnabásnak remekül kijött a lépés, máskor viszont valamelyik másik játékosunknak lesz jó napja” – tette hozzá Máté Csaba,

A formalitásnak ígérkező visszavágót jövő héten csütörtökön rendezik a Groupama Arénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!