NB III-as foci

2023.08.13. 20:08

Nagyot harcoltak a majosiak, de a Fradi elvitte a három pontot

Nagyot harcoltak a majosiak a Ferencváros második csapata ellen az NB III Dél-Nyugati csoportja harmadik fordulójában, de a vendégek elvitték a három bajnoki pontot.

Rónai Gábor

Keczeli Krisztián (jobbról) harcolt, amíg bírta, és remek passzokat is kiosztott

Fotó: Kiss Albert

Most nem vetett be hat légióst a Fradi, mint tette azt legutóbb a majosiak ellen, de a kettővel felállva is intenzívebben kezdett. Pár perc kellett, amíg magukhoz tértek a hazaiak, de az a játék, amit a Paks II elleni nyitányon mutattak az első félidőben, sehol sem volt. 

A Fradi irányított, különösen a bal szélen, Tavares de Oliveira révén veszélyeztettek, egy ízben pedig Berényi Erik lőhetett volna tisztán gólt az ötösről, de Széles Bence és Preininger Patrik közös erővel mentett. A 23. percben a játékvezető mindenki megdöbbenésére tizenegyest adott egy olyan esetért, ami a tizenhatoson kívül történt, de Bonnyai Márk remek vetődéssel védte Ladányi Gergő büntetőjét. A sors pedig igazságot szolgáltatott, mert a 30. percben Kovács László kiváló szöglete után Sajnovics Milán a kapu bal oldalába fejelte a labdát. 

Nem volt benne a meccsben a majosiak gólja, de kétség kívü jól jött, mert lendületet adott a hazaiaknak. Lüktetőbb lett a hajrá, a Fradi már kevesebbszer tudta megbontani a hazai védekezést, így mondhatni, hogy erőt adó vezetéssel mehettek pihenőre Kardos Ernő tanítványai. 
A fordulás után felpaprikázva jött ki a pályára a Ferencváros, s a második beadás után a tizenegyest kihagyó Ladányi révén ki is egyenlített. Aztán megint a középpályán harcoltak a játékosok, mígnem a Fradi Varga Zétény révén megfordította az állást. 

A majosiak hátrányban egy fokozattal feljebb kapcsoltak, jöttek előre, voltak is lehetőségeik, de már nem tudtak kiegyenlíteni. Pedig Sajnovics közeli fejese után a Fradi kapusa csak a léc segítségével tudott menteni, aztán Riuper Roland remek centerezésről maradt le Sajnovics és Lőrinc Dániel, a legvégén pedig Kovács László lőtt a lábak között, hat méterről, de a vendégek kapusa vetődve hárított. 

A meccs után nagyon boldogok voltak a fradisták, ezt a harcos Majost nem volt könnyű most két vállra fektetni. A hazaiak pedig bosszúsak lehetnek, mert megint egy olyan találkozót veszítettek el, amelyben legalább egy pont benne volt, de akár a három is benne lehetett volna...

Bonyhád-Majos–Ferencvárosi TC II 1–2 (1–0)
Majos, 300 néző. Vezette: Holczbauer F. Majos, v: Holczbauer F. (Máyer G., Farkas G.)
Majos: Bonnyai – Kugler (Vukk, 69.), Pál A., Preininger, Széles (Rituper, 84.) – Kovács L., Keczeli (Nagy N., 69.), Simó, Lőrinc D. – Pál M. (Mácsik D., 82.) – Sajnovics. Vezetőedző: Kardos Ernő. Ferencváros II: Őri – Tavares, Lukács D., Fenyvesi (Bagi, a szünetben), Ladányi G. (Szabó Sz., 69.), Say, Varga Z. (Molnár M., 93.), Horváth B., Tóth A., Birkás, Berényi. Vezetőedző: Korolovszky Gábor.  Gólszerző: Sajnovics (30.), illetve Ladányi (48.), Varga Z. (64.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!