Lovassport

2023.08.15. 13:32

Sikerrel szerepeltek a pörbölyi lovasok Tolna-Mözsön

A múlt hét végén, vasárnap tartották Tolna-Mözsön a lovas szabadidős versenyt, ahol ahol ügyességi, díjugrató és díjlovas kategóriákban lehetett indulni. A Magyar Lovassport Szövetség szabadidős szakága szervezésében rendezett megmérettetésre a Pörbölyi Bodza Lovas Sportegyesület több lovasa is nevezett.

Mauthner Ilona

A kép illusztráció.

Wachtler-Oláh Viktória, a pörbölyiek edzője, az egyesület vezetője elmondta, eredményesen szerepelt három lovuk és tizenhárom lovasuk. Az utánpótlás lovasaik kezdtek reggel az ügyességi előkezdő kategóriában, Balázs Letti, Molnár Lotti, Kádár Levente, Wachtler Botond és Wachtler Zsombor lovagoltak Csinos lovukkal.

A 12 év alatti ügyességi kezdő csoportból a 3. helyen végzett Felső Imola Csinos lovával. Az ügyességi kezdő 12 év felettiek csoportjában 2. helyen Müller Hanna – szintén Csinossal –, a 3. helyen Pfeffer Gabriella Liza nevű lovával végzett.

Az ügyességi haladó kategóriában 2. helyen Mattenheim Liza a Tina nevű lóval végzett.

Díjlovaglás-D1 kategóriában 3. helyen Rentz Léna Liza lovával végzett. Díjlovaglás-SZADI-1 ketegóriában első lett Rentz Léna – szintén a Liza nevű lóval –, második Müller Hanna Csinossal, harmadik Molnár Zsófi Lizával.

Az elért helyezések alapján minősítő pontokat kaptak a lovak, a lovasok és az egyesület. A pörbölyi lovasok a szezonban eddig 579 minősítő pontot szereztek, ezzel az eredménnyel a Tolna vármegyei ranglistát továbbra is vezetik. Az országos szabadidős ranglistán szereplő 311 egyesület közül pedig a 27. helyen állnak.

Eredményeik alapján 9 lovasuk minősült a III. Szabadidős Országos Döntőre, melyet a budapesti Nemzeti Lovardában rendeznek meg október 13-15 között. Így most már az erre való felkészülés lesz a középpontban – mondta Wachtler-Oláh Viktória, az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!