Kosárlabda

2023.08.09. 18:52

Szigetszentmiklóson indítja az új szezont a KSC

A legjobbak között harmadik szezonját kezdő BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós vendégeként kezdi a Tippmix Női NB I-es kosárlabdabajnokságot a KSC Szekszárd.

Berg Sándor

Miklós Melindáék december elején fogadják a címvédő soproniakat

Fotó: Kiss Albert

A korábbi évekkel ellentétben ebben az idényben tíz csapat indul az első osztályban, a legutóbbi kiírásban kilencedik helyen végzett Csata és az utolsóként zárt PINKK-Pécs nem nevezett az NB I-be. Az alapszakaszban így öt mérkőzést játszanak fordulónként, a szeptember 30-i rajton a BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós otthonában kezd a KSC Szekszárd.

A kék-fehérek hazai közönség előtt az október 7-i hétvégén a Cegléd ellen mutatkoznak be, az első komoly megmérettetés várhatóan a harmadik fordulóban lesz, amikor az NKA Universitas PEAC-ot fogadják. Djokics Zseljko együttese számára a december lehet a vízválasztó, amikor két hét alatt sorrendben a címvédő Sopronnal (otthon), a bajnoki döntős és Euroligában szereplő Győrrel (idegenben), majd a bronzérmes Diósgyőrrel csap össze (otthon).

Az alapszakasz első fele december 16-i héten zárul, a „visszavágók” sora január 6-án kezdődnek. Az utolsó fordulót március 23-án tartják, ezt követi majd a rájátszás.

A KSC Szekszárd az Európa-kupában spanyol, olasz és cseh riválist kapott kapott a csoportkörben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!