Női NB II-es kézilabda

2023.09.26. 11:05

Ezúttal is a végjáték okozta a Fekete Gólyák vesztét – Galériával

A NEKA fiataljai után a Dunaújvárosi Kohász KA akadémistái is az utolsó percekben fordítottak a Fekete Gólyák ellen, ezzel a szekszárdiak továbbra is pont nélkül sereghajtók a női NB II-es kézilabda-bajnokság E-csoportjában.

Teol.hu

Szentes Lili négy gólig jutott a dunaújvárosi akadémisták ellen

Fotó: Kiss Albert

Női NB II, E-csoport, 3. forduló
Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Dunaújvárosi Kohász KA U21 25–26 (14–13)
Szekszárd, 70 néző. V.: Drinóczi, Kiss Z.
Szekszárd: Schell – Bordán Alexandra, FARKAS A. 3, Bognár Zs. 2, Szmacska 1, KAPÁS 10 (3), Szentes 4. Csere: Péti (kapus), Pataki 5, Orbán E., Tompai, Szommer, Köbli. Vezetőedző: Bordán Anna
Kiállítások: 8, illetve 12 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 7/6
Eredmény alakulása. 12. perc: 6–6. 20. p.: 12–8. 26. p.: 14–11. 36. p.: 17–13. 53. p.: 24–20.

Lassú tempóban kezdődött és felváltva este a gólok a mérkőzés első negyedórájában (8–8), ebben az időszakban a hazaiaknál Kapás Tekla betörésekből, Szentes Lili szélről volt többször eredményes. Mezőnyben Pataki Nikolett, a kapuban Schell Gabriella hozott új színt két-három védésével, aminek következében három góllal elléptek a szekszárdiak. Az utolsó tíz percben azonban hibát hibára halmoztak, így az előnyt – egy percet kettős emberhátrányban játszva – majdnem teljesen elvesztették a szünetre.

A második játékrészt 4–1-gyel indította a Fekete Gólyák, de a félidő nagy részében egymás hibáiból éltek a csapatok és már itt látszott, hogy akaratban sokkal többet tettek bele az akadémisták. Amíg a kisebb sérülést összeszedő Farkas Anitát ápolták, közelebb lopóztak a dunaújvárosiak (56. p: 25–24). Az utolsó percekre a szekszárdiak nem tudtak tempót váltani, a Kohász fiataljai viszont igen, ezzel szétfutották vendéglátóikat.

„Akaratban és koncentrációban is messze elmaradtunk az ellenfelünktől. Kapás teljesítménye és Pataki akarata érte el a jó szintet, Nikinél sajnos a 
helyzetkihasználás volt gyengébb. Ami teljességgel elfogadhatatlan, az a visszafutásunk és alig faultolunk védekezésben. Ha nem tudunk komolyan változtatni – elsősorban a gondolkodásmódon –, akkor nem sok sikerélményben lesz részünk” – fogalmazott Bordán Anna, a szekszárdiak vezetőedzője.

A Fekete Gólyák harmadik bajnokiján harmadik vereségét szenvedte el (sorozatban másodikat az utolsó percekben), és szombaton Siófokon sem vár könnyebb mérkőzés a csapatra a listavezető ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!